(FOTO) HAOS ZBOG ŠTRAJKA LUFTHANZE: Otkazano više od 800 letova!

Izvor: Kurir, 08.Nov.2015, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(FOTO) HAOS ZBOG ŠTRAJKA LUFTHANZE: Otkazano više od 800 letova!

Iz Austrije juče nije bilo ukupno deset letova za Frankfurt, i to sedam iz Beča i tri iz Graca.

BEČ - Zaposleni Lufthanze koji radi na zemlji danas će na kratko prekinuti štrajk, koji je započeo 6. novembra.

U petak je obustavljeno 290 od ukupno oko 3.000 letova Lufthanze, najvećeg evropskog avio-prevoznika, a u subotu čak 520 Lufthanzinih letova, među kojima su i oni iz Beča i Graca, tačnije >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << iz Austrije juče nije bilo ukupno deset letova za Frankfurt, sedam iz Beča i tri iz Graca. Zbog štrajka Lufthanzinog osoblja u problemu se našlo 58.000 putnika

Protekla dva dana štrajkovalo je osoblje u Frankfurnu na Majni i Dizeldorfu, od šest sati ujutro do jedaanest uveče. U Nemačkoj zato nije bilo skoro niti jednog leta do drugih nemačkih i evropskih aerodroma.

Putnici spavaju po čekaonicama... Štrajk Lufthanze (Foto Reuters)

Sindikat zaposlenih je organizovao štrajk tako da uprava Lufthanze ne zna kada će gde početi sa štrajkom, kako bi onemogućili da se menadžment preduzeća brzo prilagoditi novonastaloj situaciji. Danas je napravljena "pauza" u štrajku.

Zbog štrajka ne lete samo avioni Lufthanze,  odnosno Erbasovi tip A319, A320, A321, kao i oni Boingovi, tipa B737. Lete avioni njenih kćerka-kompanija (Ostrijan Erlajnz i dr.). Kompanija nudi putnicima da reezrvišu neke druge letove ili da ih besplatno storniraju.

Autor: Milan Ilić

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.