Direktorka Kanala 9 Maja Pavlović nastavila da štrajkuje glađu

Izvor: Radio 021, 24.Maj.2018, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktorka Kanala 9 Maja Pavlović nastavila da štrajkuje glađu

Direktorka TV Kanala 9 Maja Pavlović izjavila je danas da neće odustati od štrajka glađu koji je počela u ponedeljak sve dok ne bude zakazan sastanak sa predstavnicima Ministarstva kulture i medija, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Javnog preduzeća emisione tehnike i veze (JP ETV) i Regulatornog tela za elektronske medije (REM).

Ona je ponovila da smatra da na tom sastanku treba razmotriti ne samo problem nadoknade za digitalno emitovanje signala, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << već ukupan položaj emitera koji su, po njenim rečima, preopterećeni raznim vrstama dažbina.

Pavlović je dodala da još nije dobila odgovor na taj zahtev.

U mejlu koji je danas stigao Kanalu 9 od JP Emisiona tehnika i veze, upućena je molba Kanalu 9 da razmotri predlog Sporazuma o regulisanju međusobnih prava i obaveza i da dostavi svoje eventualne primedbe i predloge radi usaglašavanja konačnog teksta. JP ETV je pozvao Kanal 9 i da dostavi svoj signal od ES Crveni Čot, kako bi se program odmah emitovao, uz napomenu da potpisivanje Sporazuma nije uslov da odmah uključe signal i emituju program.

U svom odgovoru, Maja Pavlović je istakla da bi puštanjem signala, pod uslovima iz Sporazuma ili bez Sporazuma, značilo da bi se Kanal 9 našao u još goroj situaciji, već za mesec dana. Upravo zbog toga, Kanal 9 je još jednom zamolio da pre nego što Sporazum bude potpisan i signal pušten, zakaže sastanak sa ministrima i regulatorima.

TV Kanal 9 duguje Javnom preduzeću "Emisione tehnike i veze" nešto manje od 2,5 miliona dinara na ime usluge emitovanja digitalnog signala sa predajnika Crveni Čot. JP "ETV" je 18. maja isključio digitalni signal Kanalu 9 zbog dugova, nakon čega je direktorki ponudilo sporazum koji podrazumeva da ta televizija odmah uplati 200.000 dinara, a da ostali dug bude reprogramiran u 24 rate.

Maja Pavlović je odbila da prihvati ovaj sporazum jer, kako kaže, na taj način neće biti rešeni mnogobrojni problemi sa kojima se suočava ta televizija.

Autor: Beta, 021
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.