Demonstranti ispred fabrika i javne televizije u Minsku (VIDEO)

Izvor: Beta, 17.Avg.2020, 12:27

Demonstranti ispred fabrika i javne televizije u Minsku (VIDEO)

Beloruski demonstranti okupili su se jutros ispred više fabrika i ispred sedišta javne televizije u Minsku, na poziv opozicije koja je najavila generalni štrajk zbog reizbora predsednika Aleksandra Lukašenka.Kako javljaju novinari Frans presa, demonstranti koji nose belo-crvene zastave opozicije, okupili su se i ispred fabrike MZKT gde je Lukašenko danas stigao helikopterom.Hiljade zaposlenih je obustavilo rad i u fabrici traktora u Minsku (MTZ), rekli su zaposleni agenciji Frans pres.Radnici iz drugih fabrika su na putu ka fabrici MZKT kako bi se pridružili demonstrantima, objavio je sajt tut.by."Odlazi", "Nećemo zaboraviti, nećemo oprostiti", uzvikivali su demonstranti ispred sedišta MZKT.Jedna od opozicionih političarki Marija Kosenikova je najavila odlazak do sedišta javne televizije u znak "podrške kolegama u otporu". Ta najava je pozdravljena uzvicima "Hvala!".Lukašenko se, s druge strane, sastao sa radnicima fabrike MZKT, pokušavajući da minimizira proteste i pruži uveravanja da fabrike rade i pored poziva na generalni štrajk."Ako neko ne želi da radi i želi da ode... vrata su otvorena", rekao je Lukašenko.Lukašenko, koji je na vlasti 26 godina, ponovo je danas odbacio pozive na ostavku. "Nikada neću učiniti nešto pod pritiskom", poručio je on.Lukašenko je reizabran na predsedničkim izborima 9. avgusta nakon čega su usledili masovni protesti.EU je u petak odobrila ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

"LUKAŠEKO, ODLAZI" Počeo generalni štajk: Predsedniku Belorusije OKREĆU LEĐA i oni koje drži pod kontrolom (VIDEO)

Izvor: Blic, 17.Avg.2020

U toku su demonstracije ispred nekoliko beloruskih fabrika i sedišta javne televizije u Minsku, nakon što je opozicija pozvala na generalni štrajk zbog spornog reizbora predsednika Aleksandra Lukašenka, prenosi “Juronjuz”.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.