Deca kreću u školu  prosvetni radnici u štrajk VIDEO

Izvor: B92, 31.Avg.2017, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca kreću u školu " prosvetni radnici u štrajk VIDEO

Ni ovaj prvi septembar neće se mnogo razlikovati od prethodnih, i ovog puta obeležiće ga štrajk prosvetara.

Neki od sindikata štrajkovaće sutra skraćivanjem časova, a neki u ponedeljak, kada počinje javna rasprava o zakonu o zaposlenima u javnim službama.

Prvog dana, kao prvi korak 15 minuta kraći časovi.

Prosvetari ne odustaju od zahteva da se povuče nacrt zakona o zaposlenima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u javnim službama jer se njime ne poboljšava njihov položaj, kao i pravilnik kojim se ukida 800 odeljenja. To nije sve.

"Sada smo 17 odsto ispod republičkog proseka a u obrazovanju radi 75 procenata ljudi fakutetski obrazovanih. I smatramo da trebamo da budemo bar malo iznad republičkog proseka,. tako da Unija sindikata prosvetnih radnika traži povećanje protokola i povećanje plata od bar 18 odsto", navodi Vladimir Adžić iz Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije.

Nezadovoljni i prosvetari u Vojvodini. Jedni će štrajkovati u petak, a jedni u ponedeljak.

Opširnije u video-prilogu

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.