Britanija, protest učenika zbog klimatskih promena

Izvor: RTS, 15.Feb.2019, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanija, protest učenika zbog klimatskih promena

Uzvikujući "Spasite našu planetu" hiljade učenika širom Britanije okupilo se kako bi zahtevali od britanske konzervativne vlade da preduzme akcije u vezi sa klimatskim promenama.
Demonstranti, mnogi u školskim uniformama, izostali su sa časova i odbili da odgovaraju predmete, nadajući se da će privući pažnju političkih lidera, preneo je AP.

Grupa " >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Štrajk mladih za klimatske promene" saopštila je da učenici u 60 zajednica u Britaniji učestvuju u protestu.
Iz kancelarije britanske premijerke Tereze Mej kažu da je, iako je važno da se angažuje, narušavanje časova štetno.
Slične demonstracije koje su uključivale stotine, a u nekim slučajevima i hiljade demonstranata učenika, takođe, su se odvijale ispred švajcarskog parlamenta u Bernu, Bundestaga u Berlinu i u drugim gradovima širom Evrope. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.