Borci u Valjevu počeli štrajk glađu: Država nam duguje 300 miliona dinara!

Izvor: Kurir, 10.Jan.2014, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borci u Valjevu počeli štrajk glađu: Država nam duguje 300 miliona dinara!

VALJEVO - Predstavnici Izvršnog odbora Saveza udruženja boraca Srbije (1990-1999) počeli su danas štrajk glađu u prostorijama Udruženja boraca u Valjevu.

Oni protestuju zbog kako su naveli "neispunjenih obećanja predsednika Srbije Tomislava Nikolića" da će se zlagati za rešavanje problema boraca i njihovih porodica.

Traže isplate ratnih dnevnica i donošenje zakona koji će regulisati >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << zaštitu boraca i njihovih porodica i najavili su da će štrajk nastaviti do ispunjeja zahteva.

Kako je rečeno na konferenciji za novinare, štrajkuju predsednik Republickog udruženja Dušan Nikolić, predsednik Skupštine republičkog udruženja boraca Velimir Milošević, kao i predsednici udruženja boraca iz Vlasotinca, Ivanjice, Kruševca, Kraljeva, Čačka, Niša, Leskovca, Vrnjačke Banje i Valjeva.

Oni su ranije najavili da će štrajkovati glađu ako predsednik Srbije Tomislav Nikolić ne odgovori na zahteve koji su mu upućeni avgusta 2012. godine.

"Borcima u Srbiji se duguje 300 miliona dinara na ime neisplaćenih ratnih dnevnica, što nije previše za državu", rekao je generalni sekretar Saveza udruženja boraca 1990-1999 Ljubomir Bradić iz Valjeva.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić,   Facebook

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.