Bivši zaposleni u Zastava kamionima će protestovati na dve lokacije

Izvor: Večernje novosti, 25.Sep.2018, 08:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši zaposleni u "Zastava kamionima" će protestovati na dve lokacije

Bivši radnici kragujevačke fabrike odlučili da radikalizuju borbu za svoja prava. Kako je najavljeno, po 20 njih će se svakodnevno smenjivati u protestu ispred Skupštine grada GRUPA bivših radnika fabrike "Zastava kamioni", koja već dva meseca protestuje tražeći zaostale plate i povezivanje staža, u ponedeljak je na Trgu kod krsta jednoglasno odlučila da radikalizuje štrajk. Kako je najavljeno, po 20 njih će se svakodnevno smenjivati u protestu ispred Skupštine >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << grada u Kragujevcu, a preostali će nastaviti da ponedeljkom - paralelno sa skupom ispred GU - protestuju i "Kod krsta". Pročitajte još: Protest bivših radnika "Zastava kamiona" Podsetimo, oko 300 bivših radnika pomenute fabrike - i pored pravosnažnih sudskih presuda - već godinama potražuje između 150.000 i milion dinara. U "Zastava kamionima" je, inače, pre nekoliko dana ovdašnji Privredni sud otvorio stečaj, a radnicima je preporučeno da prijave svoja potraživanja. Delegaciju nezadovoljnih ljudi su u međuvremenu primili i predstavnici lokalne samouprave, koji su im obećali da će posredovati kod nadležnih u Vladi Srbije. Pročitajte još:Protest radnika "Zastava oružja" zbog novog zakona - Ako u stečajnoj masi ne bude dovoljno novca za isplatu bivših zaposlenih, od nadležnih tražimo da se ovaj problem reši shodno Protokolu iz 2008, koji predviđa da se svim "Zastavinim" radnicima izmiruju plate i druge obaveze do privatizacije ili drugog oblika promene vlasništva nad fabrikom - kaže čelnik Inicijativnog odbora za organizovanje protesta Milojko Popović. PETICIJA BIVŠI radnici fabrike "Zastava kamioni" su minule sedmice od nadležnih peticijom zatražili istragu o poslovanju tokom prethodnih pet godina, jer tvrde kako poseduju dokaze da je imovina firme drastično umanjena - "na čudan način".
Pogledaj vesti o: Štrajk,   Kragujevac

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Protest bivših radnika fabrike "Zastava kamioni"

Izvor: N1 televizija, 25.Sep.2018

Grupa bivših radnika fabrike "Zastava kamioni" počela je jutros protest ispred ulaza u zgradu Gradske uprave Kragujevca zato što im se duguju neisplaćene zarade...Član organizacionog odbora protesta Milojko Popović je rekao za agenciju Beta da su radnici odlučili da protestuju ispred zgrade Gradske...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.