Belopalanački komunalci i dalje bez plata, kreću sa tužbama

Izvor: JužneVesti.com, 01.Okt.2020, 15:39

Belopalanački komunalci i dalje bez plata, kreću sa tužbama

Radnici belopalanačkog komunalnog preduzeća Komnis i dalje nisu primili zaostale plate, a kako kažu, deo njih je jutros održao štrajk upozorenja i ukoliko do 4. oktobra ne počne isplata, kažu tužiće preduzeće za novac koji im se duguje. Direktor Komnisa Miloš Pavlović ovog puta nije želeo da razgovara sa novinarima Južnih vesti.

Da su plate u javnim preduzećima u Beloj Palanci neredovne >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i da se sa njima kasni mesecima, složili su se radnici Opštinske uprave, Predškolske ustanove, Ustanove za sport i Komunalnog preduzeća Komnis.

Ipak, nakon pisanja Južnih vesti o ovom problemu, nekima su, prema svedočenju radnika Komnisa, isplaćene po 2 plate, ali potvrdu za ovo novinari Južnih vesti nisu dobili u Opštini, jer se predsednik, ali i portparol, ne javljaju na pozive, a nema ni odgovora na mejl koji je poslat.

Međutim, kako kažu radnici, plate nisu dobili samo u JKP Komnis i upravo je to bio razlog da održe štrajk upozorenja i sastanak sa direktorom Pavlovićem.

Završili smo sastanak, ali nismo ništa konkretno dogovorili. Obećali su danas ili sutra pola plate, to nije normalno. Pre mesec dana smo dali upozorenje direktoru, ističe 4. oktobra. Tražimo da se isplate 2 plate, a ukoliko se ne isplate, tužićemo preduzeće i svoja potraživanja tražićemo na sudu. Duguje nam se 6 plata, ali smo solidarno tražili samo 2 zbog funkcionisanja preduzeća - kaže jedan od radnika.

Kako tvrdi, sastanku je prisustvovalo oko 50 radnika, od više od 60 koliko zapošljava Komnis. Da će 20 radnika tužiti preduzeće već u ponedeljak, kaže radnik i dodaje da će se taj broj verovatno i povećati. Radnici kreću sa tužbama; foto: Lj. F.

Ovo je lakrdija. Ovo je upozorenje pred utuženje jer ističe rok koji smo dali. Čekaćemo i sutra, od ponedeljka kreću tužbe. Sve javne ustanove su prošle nedelje dobile 2 plate, a mi nismo dobili ništa. Radili smo i u vanrednom stanju, a nismo primili ono što smo zaradili. Spremne su 20, mislim da će biti i više, pridružuju se iz uprave i druge službe - kaže radnik.

Predsednik Opštine Goran Miljković i portparolka lokalne samouprave i ovog puta ne odgovaraju na pozive novinara Južnih vesti, a sada im se pridružio i direktor Komnisa Miloš Pavlović.

Nemam ja šta da pričam sa vama - kratko je rekao Pavlović.

Podsetimo, radnici belopalanačke Opštinske uprave, ustanova i preduzeća svedoče da im se kasni sa platama, pa se većini duguje i po nekoliko plata. Iz Opštine Bela Palanka nisu želeli da govore o ovome, a sudeći prema svedočenju radnika, nakon pisanja Južnih vesti, reagovali su isplatom dela dugovanja.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.