Amran Kalifa počeo štajk glađu ispred kanadske ambasade u Beogradu

Izvor: B92, 13.Jan.2020, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amran Kalifa počeo štajk glađu ispred kanadske ambasade u Beogradu

Beograd -- Libijac Amran Kalifa koji se dva meseca ispred kanadske ambasade bori za prava svoje porodice, u ponedeljak je počeo štrajk glađu.

Kalifa je otac troje dece, od kojih dvoje imaju kanadskog državljanstvo.

Porodica se od 2010. nalazi u Srbiji, a od 2016. imaju status izbeglica. Nakon što je dva meseca provodio dane ispred kanadske ambasade, odlučio se da radikalizuje protest i otpočne štajk glađu.

Kako je Amran Kalifa za B92 rekao, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne zna do kada će to trajati.

"Od ponedeljka u 10 sati počinjem štrajk glađu isored Ambasade. Koliko će to trajati, zavisi od ljudi iz Ambasade", rekao je Kalifa.

Kalifa želi da razgovara sa ambasadorkom Kanade u Srbiji, ali niko iz ambasade još uvek nije reagovao.

"Moja žena, najstariji sin i ja smo Libijci. Ponosan sam što sam Libijac. Ali situacija je takva da ja ipak moram da se borim za prava svoje dece, da žive u njihovoj zemlji. Želim da spojim porodicu, ne da je razdvajam", rekao je Amran Kalifa ranije za B92.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.