Štrajk u Sremskoj Mitrovici nakon što je učenik napao direktora

Izvor: RTS, 18.Okt.2019, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk u Sremskoj Mitrovici nakon što je učenik napao direktora

Prosvetni radnici u Sremskoj Mitrovici organizovali su štrajk upozorenja kao reakciju na incident od pre dva dana, kada je učenik 8. razreda fizički napao i povredio direktora OŠ “Jovan Jovanović Zmaj".
Prvi čas u prepodnevnoj smeni ni u jednoj od 15 osnovnih i srednjih škola nije održan, a neće ga biti ni u poslepodnevnoj smeni.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Predsednik Izvršnog odbora Sindikata prosvetnih radnika Sremske Mitrovice Joca Kopčić kaže da je razlog takve odluke porast nasilja u školama.
Pre svega, kako kaže, porast vršnjačkog nasilja, porast nasilja roditelja prema prosvetnim radnicima, kao i porast nasilja učenika prema prosvetnim radnicima.
"Mi odavde iz Sremske Mitrovice, koja je nažalost epicentar dešavanja, želimo da pošaljemo jasnu poruku – stop nasilju u školama", poručio je Kopčić.
Pored te poruke imaju i zahteve, a to je da prosvetni radnici dobiju status službenog lica, da se izmeni postojeći zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, da se promene pravilnici o društveno korisnom radu i da se promene pravilnici o postupanju u slučaju nasilja.
Podsetimo, pre dva dana je učenik osmog razreda L. Š. napao direktora škole. On ga je najpre pogodio sedištem od bicikla u glavu, a potom mu je zadao više udaraca u glavu. 
Direktor je zbog zadobijenih povreda završio u Hitnoj pomoći. 
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika,   Štrajk

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Štrajk provetara u Sremskoj Mitrovici zbog napada na direktora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2019

Danas u Sremskoj Mitrovici nije bilo prvog časa u prvoj i drugoj smeni zbog nemilog događaja koji se dogodio u osnovnoj školi Jovan Jovanović Zmaj, kada je učenik fizički napao direktora. Tim povodom danas je održana konferencija za medije u pomenutoj školi koju su organizovali sindikati zaposlenih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.