SNIMAK NAPADA NA VERBIĆA: Ministra gurali i prskali vodom, štrajk se nastavlja

Izvor: Blic, 17.Mar.2015, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNIMAK NAPADA NA VERBIĆA: Ministra gurali i prskali vodom, štrajk se nastavlja

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić napadnut je u parku Manjež na protestu prosvetnih radnika. Kada je prišao mestu okupljanja ministra su gnevni prosvetni radnici počeli da prskaju vodom, cimaju i guraju. Nakon razgovora predstavnika dva sindikata i ministra prosvete Srđana Verbića, nije postignut dogovor, pa se protest u školama nastavlja.

Verbić je zatim rekao okupljenima da im se neće obratiti sa improvizovane bine u parku, ali je zatim pozvao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << predstavnike dva sindikata da dođu kod njega u Ministarstvo prosvete.

Predstavnici dva sindikata u štrajku su zatim ušli u zgradu Ministarstva prosvete.

Predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Dragan Matijević pre odlaska na razgovor sa ministrom učesnike protesta pozvao je na dostojanstvo.

Čelnici dva sindikata koji su u štrajku i ministar prosvete Srđan Verbić, danas nisu postigli dogovor o zahtevima prosvetnih radnika, pa će protest u školama, koji ulazi u peti mesec, biti nastavljen.

Verbić je na sastanku sa predsednikom Unije sindikata prosvetnih radnika Draganom Matijevićem i potpredsednikom Sindikata radnika u prosveti Srbije Miloradom Antićem, rekao da zbog aranžmana sa MMF-om ne može da se izađe u susret prosvetnim radnicima koji traže bolji materijalni položaj.

"Vlada to ne može da obeća zbog aranžmana sa MMF i Ministarstvo prosvete nema taj novac u budžetu", rekao je Verbić i naveo da nema ovlašćenje da tako nešto potpiše.

Matijević i Antić ponovo su zatražili garancije i precizne datume kada će i na koji način vlada isplatiti jednu platu.

Čelnici sindikata su izrazili žaljenje zbog incidenta u kome je vodom poliven ministar Verbić, koji je, na konstataciju da su među štrajkačima sve dobri nastavnici, upitao "kako li polivaju vodom oni koji nisu dobri nastavnici".

Protest ispred zgrade Ministarstva prosvete još traje.
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bez dogovora Verbića i prosvetara: Ministra gurali i prskali vodom

Izvor: Vesti-online.com, 17.Mar.2015

Tročasovni protest prosvetnih radnika u Beogradu završen je ispred Ministarstva prosvete bez dogovora o njihovim zahtevima, pa će štrajk u školama koji ulazi u peti mesec biti nastavljen. Na protestu je bilo i incidenata, jer su gnevni prosvetari u jednom momentu napali ministra prosvete, tačnije...

Nastavak na Vesti-online.com...

Verujem da Verbića nije napao prosvetar

Izvor: Akter, 17.Mar.2015

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocenio je večeras da je ministra prosvete Srdjana Verbića na današnjem protestu nastavnika u Beogradu vodom isprskao neko ko nije prosvetni radnik.."Ja želim da verujem da je to izdvojeni napad nekog ko nije iz prosvete", rekao je Vučić za Radio-televiziju Srbije...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.