Prosvetari ipak nastavljaju štrajk

Izvor: B92, Beta, Tanjug, 06.Feb.2011, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prosvetari ipak nastavljaju štrajk

Beograd -- Granski sindikat prosvetnih radnika Nezavisnost nastaviće štrajk skraćenjem časova na 30 minuta, dok će Unija Sindikata prosvetnih radnika Srbije obustaviti rad

Sindikat neće potpisati protokol s Vladom Srbije i ostalim sindikatima, rekao je predsednik tog sindikata Tomislav Živanović.

Živanović je naglasio da Nezavisnost neće potpisati protokol, prema kome je predviđeno da zaposlenima u prosveti budu isplaćene zaostale jubilarne nagrade i otpremnine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Taj protokol su u petak uveče sa vladom potpisali predstavnici Sindikata radnika u prosveti Srbije i Sindikat obrazovanja Srbije.

"Protokol nije jasan i nema preciznog dogovora o povećanju zarada prosvetnih radnika", istakao je Živanović posle sastanka Glavnog odbora sindikata. On je dodao da su članovi Nezavisnosti spremni da iniciraju dalje pregovore sa vladom i pred Republičkom agencijom za mirno rešavanje radnih sporova.

Sindikat Nezavisnost, inače, ima 480 škola u svom članstvu.

I članovi Unije Sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) su odlučili na sednici Glavnog odbora tog sidnikata da nastave štrajk potpunom obustavom rada, izjavila je porparol Unije Ivana Bošnjak.

Prema njenim rečima, taj sindikat će pokrenuti peticiju za smenu ministra prosvete Žarka Obradovića i najavila za četvrtak u podne protestni skup njihovih članova u Čačku.

Sa druge strane, Sindikat obrzovanja Srbije je pozvao članstvo da prekine štrajk, ali će zvaničnu odluku o tome doneti u utorak, na sednici Republičkog odbora, rekao je predsednik tog sindikata Branislav Pavlović.

I predsednik Sindikata radnika u prosveti Slobodan Brajković kaže da je njegov sindikat doneo zvaničnu odluku da se štrajk u školama potpuno prekine i da časovi traju 45 minuta. "Izdejstvovali smo najbolje moguće rešenje u ovom trenutku, više se nije moglo", kazao je Brajković
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Štrajk u više od 1.000 škola, potpisi za smenu ministra

Izvor: Danas, 06.Feb.2011

Granski sindikat Nezavisnost i Unija sindikata prosvetnih radnika, koji nisu potpisali sporazum sa Vladom Srbije o povećanju zarada zaposlenih u prosveti, nastavljaju sa štrajkom. Skraćeni časovi ili obustava rada očekuje se u više od 1.000 škola u Srbiji.

Nastavak na Danas...

I danas štrajkuje više od hiljadu škola

Izvor: Blic, 07.Feb.2011, 01:50

BEOGRAD - Nakon jučerašnje odluke glavnih odbora Unije sindikata prosvetnih radnika i Sindikata „Nezavisnost”, danas bi u više od 1.000 škola trebalo da bude nastavljen štrajk...U 729 škola, gde je većinski sindikat Unija, nastava bi trebalo da bude potpuno obustavljena, dok će u 480 škola,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.