Postignut dogovor: Ovo je predviđeno povećanje plata za prosvetare

Izvor: BKTV News, 05.Okt.2018, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postignut dogovor: Ovo je predviđeno povećanje plata za prosvetare

Glavni odbor Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije je odlučio da se štrajk privremeno prekine i da se nastavi praćenje dogovora sa Vladom.

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (SPRS) saopštila je da je Vlada Srbije danas potvrdila dogovor između Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i reprezentativnih sindikata prosvetnih radnika, koji predviđa povećanje plata za prosvetare od 14 odsto.
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << />
Pored toga, dogovoreno je da u narednih 30 meseci kontrolnog aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom u vezi sa reformom platnog sistema, povećanje zarada u prosveti treba da dostigne oko 36 procenata.

Postignut je i dogovor da u prvom platnom razredu devete grupe bude 37.500 prosvetnih radnika, kao i da bibliotekari, stručni saradnici i sekretari budu prebačeni u više grupe i razrede.

Na kraju, zaključeno je da treba uraditi hitne izmene i dopune Pravilnika o stalnom stručnom usavršavanju i napredovanju u zvanja nastavnika, vaspitača i stručnih saradnika, kao i Pravilnika o izboru odeljenjskih starešina.
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.