Ispit regularan, cene udžbenika niže i do 30 odsto

Izvor: Prva.rs, 15.Jun.2015, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ispit regularan, cene udžbenika niže i do 30 odsto

Taj će propis, istakao je Verbić, doneti niže cene udžbenika za 20 do 30 procenata.
Ministar Verbić, kako kaže, zadovoljan je izjavom dece u Čačku, gde je štrajk prosvetnih radnika bio najžešći, koja su sama najavila da će "razbiti test" i da su ozbiljno shvatili taj ispit.
"Veći je problem osnovaca sa svojim preambicioznim roditeljima", rekao je Verbić u Kažiprstu TV B92 i naveo da nije dobro što su morale da budu uvedene jače mere obezbeđenja.
Ipak, >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << kako kaže, možda je bolje da malo preteramo sa merama obezbeđenja, nadajući da će sledeće godine biti sve normalnije.
Govoreći o zakonu o udžbencima, koji je polovinom maja povučen iz skupštinske procedure,  Verbić je najavio da će narednih dana nacrt ponovo ići na saglasnost u druga ministarstva, a da će pre 1. jula biti u skupštini.
"Ovo nije zakon o izdavačima nego o udžbenicima", rekao je Verbić navodeći da su ovde u fokusu deca i roditelji, a ne izdavači. 
Zakon predviđa maksimalnu cenu udžbenika, koja će naknadno biti utvrđena a kriterijumi su preporučeni obim i plan, rekao je Verbić, očekujući da cena knjiga bude za 20 do 30 odsto manja nego danas.
Govoreći o pravilniku o smanjenju broja pedagoga i psihologa u školama, Verbić je istakao da je tu napravljena greška i da je propis vraćen na doradu, jer ne žele da se smanjuje broj ljudi koji su neophodni. 
Navodeći da ga u skupštini očekuje usvajanje nekoliko zakona, Verbić je rekao da mu ne gine da tokom leta podrži domaću turističku ponudu.
Izvor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika,   Štrajk

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.