Hrvatska: Policija se pridružuje štrajku prosvetara?

Izvor: B92, 19.Nov.2019, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska: Policija se pridružuje štrajku prosvetara?

Sindikat policijskih službenika u Hrvatskoj saopštio je da podržava štrajk prosvetara i najavio da će sprovesti anketu među svojim članstvom o pridruživanju.

Sindikati hrvatske policije poručuju da će, zavisno od rezultata ankete, pokrenuti određene akcije koje će se intenzivirati kada Hrvatska preuzme predsedavanje Savetom EU od 1. januara naredne godine.

Kažu da prosvetare podržavaju jer "između vlade i sindikata uopšte nema dijaloga, s obzirom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na to da vlada komunicira sa sindikatima preko medija umesto za stolom uz dijalog i argumente".

Poistovećujući se sa štrajkačima u obrazovanju, policajci tvrde da su kao i oni po platama na dnu društvene lestvice, a da je razlika samo u tome što u prosveti imaju složne i agilne reprezentativne sindikate koji pregovaraju s argumentima i koji ne pristaju da budu potkupljeni.
Pogledaj vesti o: Štrajk policije,   Štrajk

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.