Vojni penzioneri iz hotela Bristol stupili u štrajk glađu, traže rešenje stambenih problema

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Sep.2019, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojni penzioneri iz hotela Bristol stupili u štrajk glađu, traže rešenje stambenih problema

Vojni penzioneri smešteni u nekadašnjem hotelu "Bristol" u Beogradu stupili su danas u štrajk glađu koji će po rečima jednog od njih, Dragana Stojanovića, trajati dok ne budu rešeni njihovi stambeni problemi.

Obraćajući se novinarima u holu nekadašnjeg hotela, Stojanović je kazao da je u štrajk stupilo deset porodica koje su ostale u "Bristolu", a koji po ugovoru između države Srbije i kompanije >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << "Beograd na vodi", treba da pripadne investitoru tog projekta.

On je naveo da stanari tog objekta nemaju struju već 18 dana, da je to već drugi put kako im je obustavljena, i dodao da je to "samo deo problema koje treba rešiti" kako bi okončali štrajk.

"Ministarstvo odbrane traži od nas da unapred potpišemo nešto, a da oni potom odluče šta ćemo dobiti", kazao je Stojanović, zastavnik u penziji koji je službovao u Zagrebu, Banjaluci pa na aerodromu Batajnica.

On je pozvao predstavnike Ministarstva odbrane da u prisustvu medija "sednu" i razgovaraju s predstavnicima stanara "Bristola" kako bi se videlo "ko je u pravu".

"Mi od 1991. imamo apsolutno prvenstvo što nikad nije poštovano. Imamo da smo otplatili preko 90 odsto tih stanova koje treba da dobijemo od države, u čemu je onda problem?", rekao je Stojanović.

Nekadašnje civilno lice na službi u Vojci Jugoslavije Zora Petrović ispričala je da je s mužem oficirom morala da napusti Hrvatsku i da su, jer nisu imali nikakvu imovinu, stavljeni u prvu grupu za dodelu stana za otkup na neodređeno vreme, "znači to bi bilo stambeno rešenje zauvek".

"Međutim to se nije desilo. Već 28 godina čekamo, ostali smo u Bristolu", rekla je Petrović, navodeći da joj je muž umro, deca su "po svetu", a s njima ne može da razgovara jer je u hotelu "ukinuta kablovska i internet".

Navela je da su im i grejanje isključili prošle godine, kao i lift koji radi "samo kad neko treba da se seli a onda opet isključe".

"Sad su ponovo isključili struju. Probajte kod kuće da vidite da imate samo vodu na česmi, to je život za kazamat", rekla je Petrović.

Novinarima je ispred zgrade "Bristola" poslanik Demokratske stranke Balša Božović rekao da je pozvao vlasti da hitno reaguju na probleme stanara tog objekta, navodeći da su "stariji ljudi, od koji su neki lošeg zdravstvenog stanja".

"Ako im se nešto dogodi, lično će biti odgovorni Aleksandar Vulin i Ministarstvo odbrane, to je sistematsko ubijanje ovih ljudi", ocenio je Božović.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.