Štrajk zaposlenih zatvorio vrata najposećenijeg muzeja

Izvor: B92, 27.Maj.2019, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk zaposlenih zatvorio vrata najposećenijeg muzeja

Muzej Luvr u Parizu, jedan od najposećenijih na svetu, danas je zatvoren zbog protesta zaposlenih koji tvrde da ih je nedovoljno u odnosu na broj posetilaca.

"Luvr se guši i osoblje uočava pogoršanje uslova posete i rada bez presedana", navodi se u saopštenju sindikata zaposlenih.

Sindikat navodi da je 2018. godine Luvr posetilo preko 10,2 miliona ljudi, da je broj posetilaca porastao za više od 20 odsto >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od 2009. godine, a da sama zgrada nije proširena, dok se broj osoblja stalno smanjuje.

"Okupljeni u generalni štrajk rešili su da iskoriste svoje pravo povlačenja i da odu do Uprave muzeja i izraze svoj bes", navodi se u saopštenju.

Uprava muzeja potvrdila je da muzej nije otvoren, ali nisu želeli da daju druge komentare.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.