Štrajk u Rajaneru, otkazano 400 letova

Izvor: Mondo, 10.Avg.2018, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk u "Rajaneru", otkazano 400 letova

Piloti "Rajanera" štrajkuju, zbog čega je otkazano oko 400 letova širom Evrope.

Foto: MONDO/Jelena Stokić

Piloti najveće evropske niskobudžetne aviokompanije "Rajaner" stupili su rano jutros u dvadesetčetvoročasovni štrajk, zbog čega je otkazano oko 400 letova širom Evrope. U štrajk su stupili piloti iz Nemačke, Irske, Belgije, Švedske i Holandije.

Agencije navode da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << to najveći štrajk pilota u istoriji tog avioprevoznika. Računa se da će štrajk pogoditi oko 55.000 putnika od čega 42.000 u Nemačkoj.

Piloti traže nove ugovore sa većom platom i boljim radnim uslovima.

Komapnija je štrajk ocenila kao neopravdan i saopštila da će oko 85 odsto današnjih letova (oko 2.000 letova) biti obavljeno po planu i da je većina pogođenih putnika prebačena na druge letove.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.