Sindikat “Sloga” i SzS podržavaju štrajk niških poštara

Izvor: JužneVesti.com, 11.Dec.2019, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikat “Sloga” i SzS podržavaju štrajk niških poštara

Uz osudu pritisaka i pretnji usmerenih prema zaposlenima u preduzeću Pošta Srbije, koji danima štrajkuju zbog malih primanja, u Sindikatu “Sloga” kažu da su uz štrajkače. Radnici Pošte imaju podršku i Saveza za Srbiju, u kojem tvrde da su obezbedili pravnu zaštitu za sve radnike čije su prava ugrožena.

Uzburkana situacija u Pošti i dalje ne jenjava.

Radnici uz obustavu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << rada traže povećanje plata. Druga strana ih, kako kažu, pritiska. U Sindikatu "Sloga", ističu da niko nema prava da preti otpuštanjem i ugrožavanje egzistencije zaposlenih u PTT i njihovih porodica zarad političkih interesa.

U potpunosti podržavamo zahteve za povećanjem zarada onih koji rade. Zahtevamo otpuštanje estradnih zvezda koje fiktivno "rade" a u stvari se plaća njihovo učešće u političkim kampanjama - navode u "Slogi".

Dodaju i da stavljaju na raspolaganje sve svoje resurse u cilju pružanja pomoći i podrške svim zaposlenima Pošte.

Podrška stiže i od SzS-a.

Savez za Srbiju u Nišu u potpunosti podržava zahteve zaposlenih u Pošti Srbije. Najoštrije osuđujemo pritiske na zaposlene koji su obustavili rad zbog niskih plata, korupcije i bahatog odnosa rukovodstva prema zaposlenima. Vršenje pritiska na zaposlene pretnjama i ucenama u suprotnosti je sa svim međunarodnim konvencijama, kao i sa Ustavom Republike Srbije - navode oni.

Podsetimo, poštari u Nišu nisu u zvaničnom štrajku, ali jesu delimično obustavili rad. Kako novinari saznaju od zaposlenih, ne rade kuriri Post ekspresa, a svoje korisnike ne obilaze ni pojedini poštari. Dok se spekuliše da ih popisuju policajci, dovodi se u pitanje podela penzija koja bi trebalo da počne 11. decembra.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.