Rudari u Federaciji BiH najavili generalni štrajk u maju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Apr.2021, 17:31

Rudari u Federaciji BiH najavili generalni štrajk u maju

Samostalni sindikat radnika rudnika Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH), jednog od dva entiteta u BiH, upoznao je direktore rudnika iz sastava koncerna, nadležne u Vladi FBiH i Elektroprivredi BiH o mogućem generalnom štrajku i masovnom protestu rudara 10. maja, zbog najavljene sistematizacije radnih mjesta i "katastrofalnog stanja u koncernu". Na sjednici Sindikata 19. aprila zaključeno je da se stupi u generalni štrajk i odluka je dostavljena premijeru FBiH Fadilu Novaliću,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Rudari iz Federacije BiH najavljuju generalni štrajk i masovne proteste 1. maja

Izvor: Blic, 20.Apr.2021

Samostalni sindikat radnika rudnika Federacije BiH (FBiH) upoznao je direktore rudnika iz sastava Koncerna, nadležne u Vladi FBiH i "Elektroprivredi BiH" o mogućem generalnom štrajku i masovnom protestu komorata 10. maja, zbog najavljene sistematizacije radnih mesta i "katastrofalnog stanja u Koncernu".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.