Rudari počinju štrajk, Antić zove na sastanak

Izvor: Blic, 10.Feb.2016, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rudari počinju štrajk, Antić zove na sastanak

Zbog neispunjavanja štrajkačkih zahteva i nepoštovanja zaključaka sa sastanka u Ministartsvu rudarstva i energetike, Sindikat devet jamskih rudnika JP Resavica uglja doneo je danas odluku o odmrzavanju štrajka.

Aktiviranje štrajka usledilo je zato što EPS nije poštovao zaključke sa sastanka >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sindikalaca i poslovodstva Resavice sa predstavnicima Ministarstva rudarstva i energetike o preuzimanju uglja iz jamskih rudnika. Od sutra, četvrtak, rudari će početi sa jednosatnim štrajkovima upozorenja na početku svake smene, 19. februara biće organizovan veliki protestni skup u Senjskom rudniku,a od 22 februara potpuna obustava proizvodnje uz zahtev za razgovor sa premijerom Aleksandrom Vučićem.

Rudari zahtevaju početak isporuke uglja prema termoelektranama EPS, razrešenje sudbine Resavice posle 31 maja i objašnjenje za najavu reorganizacije preduzeća, kao i isplatu nadoknade za smenski rad rudara, uplatu doprinosa za PIO za 19 meseci. Novi zahtevi su prijem rudara u radni odnos na neodređeno vreme koji rade duže od dve godine i izrada socijalnog programa.

Sindikalci su doneli odluku o štrajku 10 januara, ali je ta odluka zamrznuta posle dogovora isporuka uglja termoelektranama u resornom ministarstvu 22 janura.

Posle ove odluke, ministar Aleksandar Antić pozvao je sindikalne lidere rudara na sastanak u Beograd sutra u 9 sati.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Štrajk upozorenja u devet jamskih rudnika uglja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Feb.2016, 14:49

Svih 4.100 radnika Javnog preduzeća Resavica sa devet jamskih rudnika uglja u Srbiji stupilo je u četvrtak u štrajk upozorenja...Štrajk upozorenja jednosatnim obustavama na početku svake smene, trajaće do 22. februara, a ako do tada pregovori sa Ministarstvom rudarstva i energetike ne urode plodom,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.