Ratni invalidi i dalje traže smenu Martona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Sep.2009, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ratni invalidi i dalje traže smenu Martona

ZRENJANIN - Protest članova udruženja Ratnih vojnih invalida u Zrenjaninu (RVI), započet pre pet dana štrajkom glađu četvoro članova biće nastavljen sutra na Trgu slobode sa osnovnim zahtevom za smenu predsednika skupštine grada Aleksandra Martona (Liga socijaldemokrata Vojvodine-LSV) koji je udruženju pravnika "Vukovar 1991" pružio podršku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u nameri da postavi spomen obeležje u Stajićevu i Begejcima.

Dok iz Hrvatske stižu vesti o organizovanom dolasku više stotina građana 3. oktobra u banatska sela Stajićevo i Begejce, predsedništvo Ratnih vojnih invalida u Zrenjaninu obasuto je telegramima podrške od saboraca iz brojnih gradova Republike Srbije, kao i od opozicionih političkih partija u Zrenjaninu.

Predsednica Udruženja RVI Jovanka Pavlović izjavila je danas Tanjugu da ratni invalidi uz podršku građana neće dozvoliti postavljanje spomen ploče, jer to smatraju "uvredljivim činom imajući u vidu da u Stajićevu i Begejcima niko nije ubijen niti je to bio logor poput brojnih logora za Srbe u Hrvatskoj".

Podrška Zrenjanincima stigla je danas i od predsednika Izvršnog odbora Udruženja RVI svih ratova Slobodana Vračarića koji u saopštenju za javnost kaže da je cilj sutrašnjeg protesta uz smenu Martona "sprečavanje hrvatskih građana da postave spomen obeležje pripadnicima paravojnih i separatističkih formacija".

Protest Ratnih vojnih invalida na Trgu slobode zakazan je za sutra u 10 sati.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.