Radnici „Gorice“ nastavljaju štrajk

Izvor: juGmedia, 03.Jan.2018, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici „Gorice“ nastavljaju štrajk

Štrajk radnika, članova Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata u Javnom komunalnom preduzeću „Gorica“, koje se bavi pogrebnim uslugama, nastavljen je i prvog radog dana 2018. godine, saopštili su predstavnici tog sindikata.

Članovi sindikata ASNS u preduzeću koje se bavi pogrebnim uslugama jednačasovni štrajk upozorenja organizuju od 30. novembra prošle godine

Oni su najavili >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << da će svakodnevno od 14 do 15 časova obustavljati rad sve do ispunjenja zahteva koje su dostavili osnivaču preduzeća – gradu Nišu.

Radnici „Gorice“ traže redovnu isplatu plata, poboljšanje uslova rada, preispitivanje sistematizacije, preispitivanje zarada zaposlenih kao i rada menadžemanta.

Kao jednu od važnih stavki ASNS traži objavljivanje Izveštaja gradske Radne grupe koja je kontrolilisala finansije i rad „Gorice“.

Radnici „Gorice“ su poslednjih godina u više navrata organizovali štrajkove zbog mnogobrojnih finansijskih problema u tom preduzeću, a tokom maja 2016. godine pedesetak radnika je spavalo u radionici na groblju, jer nisu imali novac da plate kartice za prevoz.

„Gorica“ trenutno upošljava 129 radnika, a svakodnevno štrajkuje oko 50 radnika i to onih koji su neposredno angažovani na sahranjivanju.

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.