Novosađanke eliminisane od španskog Linaresa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Nov.2019, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosađanke eliminisane od španskog Linaresa

Stonoteniserke Novog Sada nisu uspele da se plasiraju u četvrtfinale Kupa Evrope. Šampionke Srbije su eliminisane od španskog Linaresa nakon što su u revanšu odigranom u Andaluziji izgubili sa 3:0, iako su imale prednost od 3:1 iz prvog susreta u Novom Sadu. Španski tim je za drugi meč angažovao pojačanje u vidu stonoteniserke sa Tajlanda koja je bila nepremostiva prepreka za naš mladi tim. Ako se toma doda i to da su Novosađanke zbog štrajka avio kompanije Lufthanza provele >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << skoro 50 sati u putovanju onda je jasno koliko su težak zadatak imale.

"Umesto da dođemo dan pred meč, kao što je to uobičajena praksa, mi smo praktično sa koferima ušli u salu. Nismo imali prilagođavanje na podlogu, niti su devojke imale normalan san čitava dva dana. Ovo nije nikakav alibi, ali je bitno znati kakve smo nehumane uslove imali", prenosi trener Slobodan Stojanov i dodaje.

"Tako smo bez ikakvog pripremnog treninga izašli na meč. Tačno nam je falilo tih 10-20 odsto energije jer su devojke u svakom setu došle do 9:9 ili 10:10, a onda su gubile odlučujuće poene usled pada koncentracije. Zaista su dale sve od sebe. Borile su se, podržavale jednu drugu, ali jednostavno protivnik je bio predobar", objašnjava Stojanov.

Španski tim je za revanš meč protiv Novog Sada posebno angažovao igračicu sa Tajlanda.

"To dovoljno govori koliko su nas Španci ozbiljno shvatili. Bili su u panici jer su mnogo uložili u ekipu u kojoj su sve stranjkinje. Tajlanđanka Paranang im je dala na sigurnosti i samopouzdanju, pa su mnogo rasterećenije, nego u prvom susretu, odigrale Rumunka Istrate i Poljakinja Kuzinska. Možda deluje da smo ubedljivo izgubili, ali su naše devojke u svakom setu bile u egalu sve do same završnice. Podsetiću da smo mi igrali bez prvog igrača Ruskinje Novikove, tako da je Novi Sad i dalje jedini tim u Evropi bez inostrane igračice, a pri tome i ubedljivo najmlađi sa prosekom od svega 18 godina. Zato sam ponosan na devojke i na pobedu ostvarenu u Novom Sadu. Zahvalan sam i upravi kluba koja nam je omogućila da nastupamo u Evropi, a siguran sam da će im se devojke odužiti u narednim godinama jer njihova mladost je zalog kluba za budućnost ", kaže Stojanov.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.