Ministar Đorđević: Magna primenjuje sve mere zaštite, radnici podbunjivani kao da je izvor zaraze u kompaniji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Avg.2020, 11:08

Ministar Đorđević: "Magna" primenjuje sve mere zaštite, radnici podbunjivani kao da je izvor zaraze u kompaniji

Ministar za rad Zoran Đorđević izjavio je danas, povodom štrajka u fabrici " Magna Seating " u Odžacima, da je ta kompanija ozbiljan investitor i da primenjuje sve mere zaštite, što je, kako je naveo, u više navrata ustanovila i inspekcija rada.

Zaposleni u toj kompaniji održali su u ponedeljak štrajk upozorenja zbog, kako su naveli, neobezbeđivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << potrebnih epidemioloških uslova, a nakon smrti dve koleginice od posledica virusa korona.

Đorđević je za TV Prva naveo i da je pokrenut disciplinski postupak protiv "izvesne osobe koja više nije zaposlena tamo, zbog niza nepravilnosti i zloupotrebe službenog položaja", dodajući da su se "podbunjivali" radnici kao da je izvor zaraze bio u samoj kompaniji.

"Svaki put kad je bila neka primedba na rad, ustanovljeno je da su primenjivali sve mere kada je u pitanju zaštita radnika. Posle posla, nemate kontrole šta rade radnici, ali 'Magna' vrlo ozbiljno i temeljno prilazi svakom poslu, zatekli smo da postoji briga prema tim radnicima", rekao je Đorđević.

Ministar je podvukao da kompanija " Magna seating " zapošljava veliki broj radnika, da treba da otvori drugi pogon u Aleksincu, te da "vrlo ozbiljno i temeljno prilazi svakom poslu".

"Njima jeste interes da ti radnici budu zadovoljni", istakao je Đorđević.

" Magna Seating " se bavi proizvodnjom presvlaka za autosedišta za poznate svetske marke automobila i posluje u 18 evropskih zemalja, a u Srbiji od 2013. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ministar za rad Zoran Đorđević, povodom štrajka u Odžacima: "Magna seating" primenjuje najviše standarde zaštite

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Avg.2020

Pokrenut disciplinski postupak protiv pojedinca koji je podstrekivao radnike na štrajk..Ministar za rad Zoran Ðorđević izjavio je danas, povodom štrajka u fabrici "Magna Seating" u Odžacima, da je ta kompanija ozbiljan investitor i da primenjuje sve mere zaštite, što je, kako je naveo, u više...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.