Komunalci u Medveđi prekinuli štrajk, obećane su im zaostale plate

Izvor: JužneVesti.com, 18.Jun.2021, 11:49

Komunalci u Medveđi prekinuli štrajk, obećane su im zaostale plate

Nakon četiri dana radnici JKP Obnova prekinuli su jutros generalni štrajk, potvrdio je za Južne vesti direktor tog preduzeća Stanko Milošević i dodao da je dogovoreno da radnicima bude isplaćeno 7 zaostalih zarada koje im duguju, kao i da su potpisani kolektivni ugovori između osnivača, poslodavca i sindikata preduzeća.

Generalni štrajk počeo je u ponedeljak 14. juna, kada su radnici JKP Obnova odbili da rade zbog neisplaćenih zarada koje im duguju iz ranijih godina. Ovo preduzeće trenutno ima 39 zaposlenih koji su od jutros opet na radnim mestima.

Uspeli smo da se dogovorimo sa predsednikom Opštine i Opštinskim većem, te je odlučeno da se generalni štrajk prekine. Obećano je da će zahtevi radnika biti ispunjeni, što se prvenstveno odnosi na zaostala dugovanja, a takođe su potpisani i ugovori između osnivača, poslodavca i sindikata našeg preduzeća – rekao je Milošević.

Direktor je prethodnih dana najavljivao da je rešenje u mogućem otpuštanju radnika, ali s obzirom na to da je dogovor postignut, Opština Medveđa će kako sada stvari stoje uspeti da iz budžeta obezbedi potreban novac za sve radnike.

JKP Obnova se inače bavi održavanjem javne higijene i grobalja, vodosnabdevanjem, pijačnim uslugama i održavanjem lokalnih puteva na celoj teritoriji Opštine Medveđa.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.