I poslanik Ivan Kostić se priključio Obradoviću u štrajku glađu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Maj.2020, 18:02

I poslanik Ivan Kostić se priključio Obradoviću u štrajku glađu

Poslanik Dveri Ivan Kostić izjavio je danas da se pridružuje stranačkom kolegi Bošku Obradoviću u štrajku glađu ispred Skupštine Srbije, napiminjući da je to način da se pokaže da se bore za svoje ideale.

Nisam bio ovde juče, ali me strašno pogodila energija i duh ovde ispred parlamenta. Gledajući tu rulju koja je vređala Boška, mene, nazivajući ga fašistom i najpogrdnijim imenima, ispalo je da je Boško >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ovde sam, rekao je Kostić novinarima ispred Doma Narodne skupštine.

Boško od prvog dana nije sam, ali ovaj put i na ovaj način želimo da pokažemo istim primerom da nastavljamo da se borimo za svoje ideale, a ne kao poslanici Srpske napredne stranke što nisu izdržali dva dana, ukazao je Kostić.

Kostić je rekao da Dveri nastavljaju da se bore za izborne uslove, slobodu medija i promenu sistema i ponašanja među ljudima koji drugačije misle.

On je naveo da je u petak bio ispred parlamenta i da je video da nije bilo nikakvog nasilničkog ponašanja.

Nasilničko ponašanje je ono što Marjan Rističević nama radi četiri godine u parlamentu, čovek koji je osuđen za pljačku državne imovine nema moralnu težinu da bilo šta govori, predočio je Kostić.

Prema oceni Kostića, akcije tužilaštva predstavljaju dogovor članova SNS i izgovor da šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović prekine štrajk glađu.

I on je izjavio da time nije zadovoljan pa onda prijatelju što nisi ovde do kraja, upitao je Kostić.

Kostić je odluku da stupa u štrajk saopštio novinarima u 17 sati, dva sata nakon što je šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović saopštio da prekida štrajk glađu.

Pre toga, od štrajka je najpre odustao samostalni poslanik Miladin Ševarlić, a zatim i Sandra Božić i Aleksandar Martinović iz SNS, dok pred skupštinom nema, za razliku od juče, ni pristalica SNS i Dveri, a tenzija je pala.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.