CarGo podneo krivičnu prijavu protiv taksista zbog protesta

Izvor: RTS, 16.Okt.2019, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"CarGo" podneo krivičnu prijavu protiv taksista zbog protesta

Predsednik Udruženja građana "CarGo" Aleksandar Vučić podneo je Višem javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv organizatora protesta taksista jer su "zloupotrebili pravo na štrajk čime su ugrozili bezbednost građana, naneli materijalnu štetu i uticali na stvaranje loše slike glavnog grada", saopštilo je to udruženje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Aleksandar Vučić je krivičnu prijavu podneo protiv predstavnika Saveza taksi udruženja Srbije "Satus" Aleksandra Bjelića, Vlade Bulatovića iz Strukovnog udruženja taksi preduzetnika Beograd i Saše Kneževića iz Ugovorne privredne taksi komore.
"Ne samo da je štrajk taksista nezakonit, već je jedini razlog štrajka bilo gašenje aplikacije 'Car go' i gušenje konkurencije, sa ko zna kojim sve zahtevima i interesnim grupama iza toga", rekao je Vučić i poručio da 750.000 članova udruženja "CarGo" neće dozvoliti ucene i zloupotrebe.
Vučić je postavio pitanje posledica nezakonito organizovanog i vođenog štrajka.
"Predsednik države, Vlada i drugi nadležni organi više puta su javno osudili štrajk taksista i uputili im otvoren poziv na dijalog i rešavanje problema, koji oni nisu prihvatili, nego su prešli u radikalizaciju protesta", istakao je Vučić.
Predsednik Udruženja građana "CarGo" ističe da nije prvi put da taksisti zloupotrebljavaju pravo na štrajk i da su ranije Vlada i nadležni organi "popustili pod pritiskom taksi kartela i ispunili im tadašnje zahteve, kao što je oprost poreskog duga i da im se ne zaplenjuju vozila zbog neplaćanja poreza".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.