Bivši američki diplomata počeo štrajk glađu

Izvor: B92, 20.Jan.2022, 12:31

Bivši američki diplomata počeo štrajk glađu

Beč -- Bivši američki diplomata Beri Rozen započeo je danas u Beču štrajk glađu sa zahtevom da se iz pritvora puste svi politički zatvorenici u Iranu.

On je stupio u štrajk glađu u luksuznom bečkom hotelu "Koburg", u kojem se vode pregovori o nuklearnom sporazumu sa Iranom.

Rozen je kazao da je njegova poruka jednostavna, a to >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da ne može biti sporazuma o nuklearnim aktivnostima sa Iranom sve dok ne budu pušteni na slobodu svi politički zatočenici.

Inače Rozen je jedan od 52 američkih diplomata koje su 1979. u američkoj ambasadi u Teheranu držali iranski ekstremisti kao taoci 444 dana.

Rozen je preko Tvitera saopštio da će svoju poruku preneti i iranskoj i američkoj delegaciji u Beču.

Ambasada SAD u Beču saopštila je da je o akciji Rozena saznala iz medija.

“Rozen je sada privatno lice”, poručuju iz ambasade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.