Izvor: JUGpress.com, 01.Okt.2020, 20:54

Štrajk upozorenja u OŠ “Bora Stanković” u Jelašnici

SURDULICA

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) OŠ “Bora Stanković” iz Jelašnice, opština Sudrulica, danas je u prostorijama škole organizovala jednočasovni štrajk upozorenja povodom nagomilanih problema dolaskom novog direktora škole Miloša Stojanovića.

Podršku štrajku je pružila Unija sindikata prosvetnih radnika Vranje, a prisustvovali su i Dušan Mladenović predsednik USPRS Vranja >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i Alesandar Stevanović član Glavnog odbora USPRS, saopštio je ovaj sindikat.

Tokom trajanja štrajka upozorenja održan je sindikalni sastanak na kome su dogovoreni dalji koraci u cilju pružanja podrške i zaštite svim zaposlenima OŠ “Bora Stanković”.

 “Naš sindikat će uvek stati u zaštitu svakog radnika škole od bahatih, svojevoljnih i protivzakonitih odluka. Novopostavljeni direktor do sada nije sproveo nijednu odluku školskog odbora i svojim ponašanjem je stvorio atmosferu straha i nezadovoljstva i doveo do narušavanja međuljudskih odnosa u kolektivu. Najveći revolt je izazvalo protivzakonito poništavanje konkursa koji su već okončani ugovorima na neodređeno vreme. Na radna mesta koja su u školi „upražnjena“ne zbrinjavaju se postojeći radnici škole već se dovode nova nestručna lica”, izjavio je predsednik USPRS-sindikat OŠ Bora Stanković, Jelašnica, Nikola Mihajlović.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Štrajk upozorenja u OŠ “Bora Stanković” u Jelašnici

Izvor: OkRadio.rs, 02.Okt.2020, 11:55

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije OŠ “Bora Stanković” iz Jelašnice kod Sudrulice u četvrtak je u prostorijama škole organizovala jednočasovni štrajk upozorenja povodom nagomilanih problema dolaskom novog direktora škole Miloša Stojanovića. Podršku štrajku je pružila Unija sindikata...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.