Odbojka na OI: Repriza finala iz Atine

Izvor: Mondo, 20.Avg.2016, 05:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojka na OI: Repriza finala iz Atine

Kao i 2004. godine u Atini - i u Riju su finalisti odbojkaškog turnira na Olimpijskim igrama Brazil i Italija. Da li će i pobednik biti isti?

Pre 12 godina u Atini, a sada u Rio de Žaneiru.

Finalisti muškog odbojkaškog turnira na Olimpijskim igrama 2004. godine bili su Brazil i Italija, a to će se ponoviti i 2016. godine. Tada su Brazilci slavili u četiri seta, a da li sjajna italijanska ekipa >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << može da "oduzme" zlatnu medalju domaćinu najveće sportske smotre?

Ranije danas Italijani su postali prvi finalisti nakon što su u pet setova savladali SAD, a njima se priključio domaćin Brazil koji je mnogo lakše i ubedljivije pobedio Ruse - 25:21. 25:20, 25:17.

Italijani će u finalu misliti o osveti za poraz u atinskom finalu, dok će Brazilci u jurišu na svoju treću zlatnu olimpijsku medalju misliti o porazu u grupnoj fazi od Italijana.

Rusi ni u jednom od tri brza seta nisu ugrozili pobedu "karioka", a nošeni na krilima sjajne publike u areni "Marakanazinjo" pokazali su još jednom da su svetska sila u odbojci i izborili su četvrto uzastopno finale na OI.

Finale je na programu u subotu od 18.15, dok u meču za bronzu od 14.30 igraju SAD - Rusija.
Pogledaj vesti o: Odbojka

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.