Nikola Grbić novi selektor Srbije?

Izvor: Kurir, 17.Sep.2014, 08:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikola Grbić novi selektor Srbije?

Legenda srpske odbojke mogao bi da nasledi Igora Kolakovića na klupi reprezentacije posle lošeg rezultata na SP

Proslavljeni reprezentativac Nikola Grbić glavni je kandidat za selektora odbojkaške reprezentacije, saznaje Kurir. Nakon neuspeha na Svetskom prvenstvu, gde je naša reprezentacija zauzela deveto mesto, Igor Kolaković podneo je ostavku, a prema Kurirovim saznanjima, jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << od glavnih kandidata za klupu „orlova“ je trener Peruđe.

Kurirov izvor otkriva da bi Nikola bio idealno rešenje, a da će konačnu odluku o izboru novog selektora doneti predsednik Odbojkaškog saveza Srbije.

- Odluku o novom selektoru srpskih odbojkaša doneće Aleksandar Boričić. Ipak, za takvo nešto je još rano, posebno zato što Boričić boravi u Poljskoj, gde rukovodi u vođenju Svetskog prvenstva sa ljudima iz FIVB. Ideja o Nikoli Grbiću kao selektoru je odlična, on je veliko ime svetske i naše odbojke. Ali - još nije sigurno da će on biti selektor - rekao je dobro obavešteni izvor Kurira.

Nikola se nakon završetka igračke karijere, a ostao je upamćen kao jedan od najboljih tehničara sveta, posvetio trenerskom poslu i trenutno vodi ekipu italijanske Peruđe, gde je nasledio srpskog stručnjaka Bobu Kovača.

Pored Grbića, kao potencijalni kandidati nameću se Slobodan Kovač, Goran Vujević, Zoran Gajić, Milorad Kijac.

Aleksandar Boričić

JOŠ JE RANO ZA ODLUKU

Predsednik OSS Aleksandar Boričić u izjavi za Kurir rekao je da neće žuriti sa odlukom o novom selektoru.

- Po završetku Svetskog prvenstva seli smo i razgovarali. Selektor je ponudio ostavku i mi smo mu se zahvalili na dosadašnjem radu. Trenutno ne žurimo sa odlukom o novom selektoru, imamo još dosta vremena jer nas sledeće takmičenje očekuje tek u julu naredne godine - rekao je Boričić.
Pogledaj vesti o: Odbojka

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grbić: Selektor? Tek sam počeo

Izvor: B92, 17.Sep.2014

Legendarni odbojkaš Nikola Grbić rekao je da trenutno ne razmišlja o tome da bi mogao da postane selektor Srbije jer je tek počeo da se bavi trenerskim poslom...Srpski odbojkaši ostali su bez selektora u ponedeljak, pošto je Igor Kolaković podneo ostavku dan pošto je reprezentacija zauzela deveto...

Nastavak na B92...

Igor Kolaković podneo ostavku

Izvor: TV Arena Sport, 17.Sep.2014

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković podneo je ostavku nakon neuspešnog nastupa državnog tima na prvenstvu sveta u Poljskoj...Kolaković je u Poljskoj imao sastanak sa predsednikom Odbojkaškog saveza Srbije Aleksandrom Boričićem na kojem je ponudio ostavku, a Boričić...

Nastavak na TV Arena Sport...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.