Dosta je bilo, napuštam Zvezdu

Izvor: Blic, 24.Jul.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dosta je bilo, napuštam Zvezdu

Kad treba pobeda, tu su austrijski i slovenački trećeligaši, ali kada je protivnik ozbiljniji - Crvena zvezda izgubi. Celje se pridružilo Vroclavu i Sigmi u skidanju skalpa bivšem evropskom šampionu na pripremama, ali to kao da previše ne uzbuđuje ljude u klubu.

Crveno-beli se i dalje (još) ne bave lošim rezultatima i igrama, već stvarima vezanim za sređivanje međuljudskih odnosa u klubu, poljuljanim novčanim kaznama Koromanu, Subašiću i Mijailoviću, koji su se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ogrešili o klupski disciplinski pravilnik. Interesantno je da je Koroman protiv Celja na terenu proveo jedva pola sata, ali i da je izlazeći povređen, kratko dobacio:

- Još tri dana i gotovo!

Teško da je najbolji fudbaler srpskog viceprvaka mislio na kraj priprema i povratak u Beograd, više se to odnosilo na definitivan odlazak sa „Marakane", odnosno prihvatanje primamljive ponude korejskog Inčona. Nesporazumi sa upravom, prozivke u medijima, i na kraju oduzeta kapitenska traka samo su ubrzale njegov odlazak. Za koji dan, nekadašnji reprezentativac će verovatno prihvatiti jednu od ponuda klubova, koji su ovog leta slali poziv na njegovu adresu.

Novi kapiten je Nenad Milijaš, odlučio je juče predsednik Toplica Spasojević. Odlični vezni igrač imao je ponude Majorke i još bolju Kelna, ali mu rukovodstvo nije izašlo u susret, pa je u međuvremenu dobio i ulogu vođe tima.

- Drago mi je zbog toga, to je veliko priznanje i obaveza, ali ja pripadam grupi igrača sa osrednjim primanjima. Po dolasku u Beograd sešćemo za sto i pokušaćemo da revidiramo ugovor - najavio je Milijaš.

Navijači su, ipak, razočarani selekcijom igrača i učinkom na pripremama u Sloveniji i Austriji. Ostvarena su tri trijumfa, toliko je doživljeno i poraza, a „zapisan" je remi bez golova sa drugoligašem Murom. U potrazi za trofejima Zvezda je za trenera dovela Zdenjeka Zemana, iskusnog češkog stručnjaka, koji je karijeru gradio u Italiji i Fenerbahče, ali koji nikad u karijeri nije osvojio pobednički pehar, a upravo je zbog toga i stigao u Ljutice Bogdana.

Vladan Lukić, bivši as crveno-belih, ima interesantno viđenje na ovu temu.

- O Zemanu zaista ne znam mnogo, to što nije osvajao trofeje ne mora ništa da znači, pogotovu ne u ligi kakva je srpska, u kojoj su titule osvajali i konobari, električari, novinari... Hoću da kažem da uloga trenera u našem fudbalu nema veliku važnost, već je važno iskoristiti moć uprave. Klubovi koje je Čeh predvodio nisu bili medijska interesna sfera, dakle nije bio mnogo prisutan. Objektivno, srpska liga nije merilo nečijeg kvaliteta, kod nas je sve relativno, Crvena zvezda je nekad bila najveći, a sada je nižerazredni evropski klub - tvrdi Lukić.

Bez dlake na jeziku, Lukić nastavlja:

- U Srbiji trener nije čak ni najzaslužniji za osvojene trofeje, više je pitanje da li Zvezda kao klub ima snage da se popne na tron? Dragan Stojković Piksi je uz sve organizacione mane koje je imao, sa reprezentacijom izborio plasman na Svetsko prvenstvo u Nemačkoj, a sa Zvezdom za dve godine osvojio dve duple krune, pa je morao da ode, iako je bio jedan od najzaslužnijih za te rezultate.

Vraća se Kastiljo iz Blekburna

Segundo Kastiljo nije prošao probu u Blekburnu i najverovatnije će se vratiti u Crvenu zvezdu. Reprezentativac Ekvadora je proveo tri dana na pripremama u Nemačkoj i za to vreme nije uspeo da ubedi Pola Insa da za njega vredi izdvojiti devet miliona evra. - U ovom trenutku nećemo da pošaljemo ponudu za Segunda Kastilja. On će se vratiti u Crvenu zvezdu - izjavio je predsednik Blekburna Džon Vilijams.

Razmena igrača sa Budućnošću

Crvena zvezda će uskoro potpisati ugovor sa podgoričkom Budućnošću o razmeni igrača. Šampion Crne Gore obavezeće se da njegovi najbolji fudbaleri u inostranstvo odlaze preko „Marakane", dok će za uzvrat crveno-beli pod Goricu slati svoje kadrove, talente i igrače na pozajmicu koji trenutno nisu u prvom planu.

Jednak broj pobeda i poraza

Crvena zvezda je u na pripremama u Sloveniji i Austriji odigrala sedam utakmica. Ostvarila je tri pobede (značajna samo ona protiv Glorije) - 13:0 Ilc, Glorija 3:1 i Dravograd 9:0, remi (Mura 0:0) i doživela tri bolna poraza, od Vroclava (0:4), Sigme (0:2) i Celja (2:3). Ekspedicija crveno-belih vraća se u ponedeljak, kada će do početka domaćeg prvenstva i kvalifikacija za Kupu UEFA trenirati i igrati prijateljske mečeve u Beogradu.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Koroman: Dosta je bilo, napuštam Zvezdu!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2008, 02:37

BEOGRAD - Kad treba pobeda, tu su austrijski i slovenački trećeligaši, ali kada je protivnik ozbiljniji - Crvena zvezda izgubi. Celje se pridružilo Vroclavu i Sigmi u skidanju skalpa bivšem evropskom šampionu na pripremama, ali to kao da previše ne uzbuđuje ljude u klubu, piše "Blic"..."Crveno-beli"...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.