VIDEO: Radnici padaju od umora dok sklapaju novi Ajfon

Izvor: Vesti-online.com, 19.Dec.2014, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Radnici padaju od umora dok sklapaju novi Ajfon

BBC je tajno snimio film koji prikazuje na koji način tretiraju radnike u kineskim fabrikama gde se proizvode Epl uređaji.

Na snimku je jasno vidljivo da Epl ne mari za zaštitu radnika.

Snimak prikazuje iscrpljene radnike koji padaju u san tokom smene od 12 sati. Neki radnici moraju da rade po 18 dana bez prava na odmor. Jedan je ispričao da mu je najduža smena bila čak 16 sati nakon čega nije hteo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da se pomeri iz spavaće sobe.

Bez obzira na novinarska pitanja, Epl nije hteo da komentiriše snimak. Poručili su samo da jako puno rade na zaštiti radnika.

"Nijedna druga kompanija ne radi toliko kako bi osigurala dobre uslove rada kao Epl, ali znamo da naš posao nikad nije gotov", kratko su poručili iz Epl.
Pogledaj vesti o: iPhone

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.