Trendovi tržišta mobilnih uređaja u zemljama u regionu

Izvor: ItRešenja.com, 28.Apr.2015, 01:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trendovi tržišta mobilnih uređaja u zemljama u regionu

Click Attack regionalna mobilna mreža za oglašavanje objavila je izveštaj sa statistikama mobilnog prometa i trendova u zemljama u okruženju gde je svoje mesto našla i Srbija. Zanimljivo je da je iPhone najomiljeniji mobilni uređaj u svim zemljama u okruženju koje su se našle u ovom dokumentu, a Android je ubedljivo najpopularnija platforma. Takođe, Samsung je u svim ovim zemljama najzastupljaniji kao brend, za njim sledi Apple, >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << dok su ostali prilično daleko za njima…

Što se same Srbije tiče, od pojedinačnih uređaja sa 20.26% udela najzastupljeniji je Apple iPhone što je pozicija kao i u drugim zemljama, a redom slede četiri Samsungova modela: Galaxy S III sa 3.85%, Galaxy Trend Plus sa 3.47%, Galaxy S4 sa 3.38%, te Galaxy S III Neo sa 2.42%.

Učešće Samsunga na tržištu Srbije iznosi 37.68%, slede Apple sa 21%, LG sa 8.9%, Alcatel sa 5.69%, te modeli različitih manje poznatih brendova sa 4.35%. Ovakva raspodela donosi i očekivan rezultat na polju operativnih sistema koji se koriste na mobilnim uređajima, pa tako Android ima preko tri četvrtine udela, odnosno 76.45%, sledi iOS sa 21%, dok se ostala rešenja pojavljuju tek sporadično, među kojima i Windows platforma sa svega 1.04%.

Izvor: IT Market

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.