Izvor: Nezavisne Novine, 24.Mar.2016, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta znači »SE« na novom iPhoneu

Novi model iPhone mobitela opet je izazvao veliku pažnju.

Appleov glavni direktor Phil Schiller otkrio je i što se krije iza kratice “SE” koja je našla na poleđini novih smartphonea.

Zapravo se radi posebnom izdanju, to jest “special edition”, piše Tech Times. U poređenju s prošlom generacijom, iPhoneom 5, SE model ima brži WiFi, dugotrajniju bateriju, bolji mikrofon i podršku za Apple Pay. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<

Nedavno smo saznali što znači malo i u nazivu brenda. Steve Jobs je 1998. godine predstavio iMac, prvi Appleov proizvod sa sada slavnim prefiksom, piše Tribune. Njegova ideja bila je jednostavna – “i” označava ono za što će većina ljudi koristiti računar, a to je internet.

Ipak, ni tu priča nije gotova. Osim za internet, Jobs je malom “i” namijenio simboliziranje cijelog identiteta njegove kompanije. Naveo je da “i” stoji i za “informaciju, individualnost, instrukciju i inspiraciju”.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Evo šta znači skraćenica SE na novom iPhoneu

Izvor: B92, 24.Mar.2016

Novi model iPhone telefona opet je izazvao veliku pažnju. Appleov glavni direktor Fil Šiler otkrio je i šta se krije iza skraćenice "SE" koja se našla na poleđini novih smartphonea...Zapravo se radi o posebnom izdanju, to jest "special edition", piše Tech Times. U poređenju sa prošlom generacijom,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.