Predstavljeni Ajfon 6s i Ajfon 6s Plus, veliki broj noviteta!

Izvor: Blic, 09.Sep.2015, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljeni Ajfon 6s i Ajfon 6s Plus, veliki broj noviteta!

Godišnju Eplovu konferenciju ceo svet je s nestrpljenjem iščekivao. Osim što je predstavljen novi telefon, kao i svake godine, ljubitelji novih medija mogli su da vide i mnoge druge novitete. Predstavljeni su Ajped Pro, Epl olovka i nove aplikacije za Epl Voč, a na kraju su otkriveni i Ajfon 6s i Ajfon 6s Plus.

Novi Ajfon telefoni su Ajfon 6s i Ajfon 6s Plus! Iako izgleda isto kao starti, aluminijum >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je potpuno nov. To je nova vrsta aluminijuma serije 7000 koja se koristi u avionskoj industriji. Dolaze u četiri boje (među kojima je i roze), sa dve veličine ekrana, 4,7 inča i 5,5 inča, retina matricom, unapređenim multitač sistemom, koji se naziva 3D Touch, i potpuno novim sistemom korišćenja ekrana.

3D Touch omogućava da se različitom jačinom stiska na ekran koriste dodatne opcije. Jači pritisak, koji se meri posebnim novim senzorima, aktivira dodatne opcije, što telefon čini dosta praktičnijim za korišćenje.

Jakim pritiskom na kameru uključujete selfi kameru, na primer, a 3D Touch će poboljšati i uživanje u nekim od veoma složenih igrica.

U "Ajfon 6S" i "Ajfon 6S plus" ugrađen je Epl A9 čip nove arhitekture, koji ima bolje performanse po pitanju CPU upotrebljivosti za čak 80 odsto, a što se grafike tiče za čak 90 odsto.

Dodat je i novi "motion sensor" koji će raditi zajedno sa Epl A9 čipom. Unapređen je i Tač ID na druge generacije, koji omogućava dvostruko brže korišćenje senzora i zaštite.

Zadnja kamera ima 12 megapiksela, kao što se i očekivalo. Ima i 50 odsto više "fokus" piksela, koji omogućavaju da se izbegnu neprirodne bolje i da se održi kvalitet slike.

Prvi put u istoriji Epl proizvoda omogućeno je i snimanje 4K videa! Novitet je i "TrueTone" blic sa dve lampe, koji se prilagođava okruženju i čini slike bistrijim i svetlijim. Selfi kamera je, takođe, unapređena - ima 5 mekgapiksela i Retina blic.

Epl je predstavio i opciju "Live Photo", koja snima nekoliko sekundi pre i posle pravljenja fotografije, što kasnije može da se pogleda u galeriji. Ona je slična kao ona na Lumijama, samo što funkcioniše po 3D Touch principu. Poboljšana je i Wi-Fi konekcija, a LTE mreža je unapređena.

Cena je ista kao i do sada, što znači da je najjeftinija verzija ona od 16 gigabajta. "Ajfon 6s" koštaće 199 dolara, a "Ajfon 6s plus" 299 i naći će se u prodaji 25. septembra u većini zemalja sveta.

iOS9 će stići na ostale Ajfon modele i Ajped od 16. septembra.

- Ova godina je bila neverovatna za Epl i danas ćemo saopštiti fenomenalne vesti - rekao je izvršni direktor Epla Tim Kuk, pozdravljajući na početku zaposlene i zvanice na događaju.

On je podsetio da je u aprilu lansiran Eplov pametni sat "Epl voč", kojim je, kako je rekao, zadovoljno čak 97 odsto korisnika. Nije, međutim, objavio nijedan drugi podatak vezan za prodaju tog sata.

Džef Vilijams, jedan od čelnika Epla, naveo je da "Epl voč" sada ima 10.000 aplikacija, među kojima je "Fejsbuk mesindžer", softver za slanje poruka koji je razvio Fejsbuk.

Od sada i lekari u praksi mogu da koriste "Epl voč" - na njemu mogu da provere brzinu otkucaja srca, a u isto vreme i brzinu otkucaja srca bebe koju nosi majka koja na ruci ima takav sat.

Kao što se i očekivalo, predstavljen je "Ajped Pro", koji ima veliki ekran, a veoma je tanak. Ekran je veliki 12,9 inča, a ima 5,6 miliona piksela. "Ajped Pro" brži je od 80 odsto računara, dok mu je grafika bolja nego kod 90 odsto postojećih kompjutera.

Novi A9X čip je 1,8 puta brži od starog, a baterija će moći da mu traje čak 10 sati. U uz sve to veoma je lagan - ima svega 700 grama.

Pomoću "Ajped Pro" uređaja lekari će moći da pokažu pacijentima fotografije kostiju, mišića i organa u 3D rezoluciji.

Ajped Pro će se prodavati u tri cene:

- 799 dolara za 32 gigabajta uz wifi

- 949 dolara za 128 gigabajta uz wifi

- 1079 dolara za 128 gigabajta uz wifi

Predstavljen je i "Stajlus", Epl olovka, koju je dizajnirao Džoni Ajv. Olovka je osteljiva na pritisak i reaguje drugačije kada se nanese na ekran pod određenim uglom. Ona može da se koristi kao olovka, četkica ili kaligrafska olovka, a može da se puni.

Govoreći o Epl TV-u, Tim Kuk je istakao da su aplikacije budućnost televizije, da je ovaj prelaz već počeo Netfliksom i Huluom, a a gledanje televizije promoću aplikacija "pomaže vam da uvidite koliko je ona zapravo bolja".

Kuk je najavio novi TV i predstavio Siri daljinski - kada pristisnete Siri dugme i izgovorite "Show me funny TV shows", na ekranu će se pojaviti spisak komedija.

Daljinski ima stakleni tačskrin na vrhu, meni i TV dugme, mikrofon i dugmiće za pauzu, smanjivanje i pojačavanje pri dnu.

Epl TV je dobio i novi iOS zasnovan na TV OS koji omogućava neke od aplikacija sa Ajfone i Ajped uređaja na TV-u, kao i povezivanje sa oblakom i drugim aktuelnim servisima.

Epl TV može da se koristi i za kupovinu na internetu. Virtuelna modna revija uz ovaj uređaj naći će se u vašoj sobi. Epl TV će se u oktobru naći na tržištu u 80 država sveta.
Pogledaj vesti o: Apple

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Epl predstavlio "ajfon 6s" i "ajfon 6s plus" i veliki broj noviteta!

Izvor: Blic, 10.Sep.2015, 01:13

Godišnju "Eplovu" konferenciju ceo svet je s nestrpljenjem iščekivao. Osim što je predstavljen novi telefon, ljubitelji novih medija mogli su da vide i mnoge druge novitete. Predstavljeni su "ajped pro", "Epl olovka" i nove aplikacije za "Epl voč", a na kraju su otkriveni i "ajfon 6s" i "ajfon 6s...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.