Istorijska promena: Novi ajfon bi mogao da prepoznaje lice i pokrete vlasnika (FOTO, VIDEO)

Izvor: BKTV News, 19.Jan.2017, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istorijska promena: Novi ajfon bi mogao da prepoznaje lice i pokrete vlasnika (FOTO, VIDEO)

Novi ajfon bi mogao da ima neku vrstu tehnologije za prepoznavanje lica i pokreta, barem se tako može zaključiti prema istraživanju koje je firma "Cowen and Company" dostavila klijentima.

U izveštaju se navode pojedini detalji o nadolazećem Eplovom ajfonu, koji će biti predstavljen u septembru. Spominje se jedna vrsta tehnologije prepoznavanja lica i pokreta, što omogućava novi laserski senzor i infracrveni senzor >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << pozicioniran blizu prednje kamere. Smartfon bi konačno trebalo da podržava bežično punjenje.

iPhone 8 will recognize its owner's face: Handset will have special laser sensors https://t.co/En5b9tYzmG pic.twitter.com/3P7BZDEjPh

Epl je kupio "Primesense" 2013. godine, kompaniju koja se bavi proizvodnjom infracrvenih senzora, a koji bi mogli biti ključni za kompaniju iz Cupertina pri uvođenju proširene stvarnosti za buduće modele ajfona.

Direktor Epla Tim Kuk je javno govorio o interesu za proširenu stvarnost nekoliko puta tokom prošle godine. Epl integriše ovu tehnologiju u kamere ajfona, a prvi izazov je prepoznavanje lica i pokreta.

Spekuliše se da će Epl u septembru predstaviti tri modela ajfona s ekranima od 4,7 i 5,5-inča, ali i novi 5,8-inčni model. Taj model će imati OLED ekran, koji koristi manje energije. Imaće ID senzor ispod stakla, osetljiv na dodir, kao i aktivni deo ekrana.

Nova generacija ajfona bi mogla da pokrene superciklus poboljšanja i inovacija.



Evo i šta će još zanimljivo korisnicima, prema nekim procenama, doneti ajfon 8.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.