Živela Mestalja, živeo fudbal! Opet imamo dramu u Primeri, Valensija za devet minuta prepala Realove zvezde (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 22.Feb.2017, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Živela Mestalja, živeo fudbal! Opet imamo dramu u Primeri, Valensija za devet minuta prepala Realove zvezde (VIDEO)

Golovima Zaze i Oreljane Slepi miševi zaostavili kraljevski klub, kome nije pomogao ni Kristijano Ronaldo

Da nema Mestalje ne bi bilo zanimljivo. Ovako, na stadionu gde se pre ravno dva meseca iz pepela digla Barselona, večeras je bodove ostavio Real Madrid, a Valensija hrabrom igrom, pre svega u uvodu odloženog susreta 16. kola Primere, prepala favorita i trci za titulom dodala još jedan sastojak neizvesnosti.

Slepi miševi su „progledali“ pred svojim >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << navijačima, tukli prvaka Evrope 2:1, sebe još više pomerili od opasne zone, a ekipu Zinedina Zidana sprečili da uveća razliku na tabeli. Kraljevski klub, doduše, ostaje prvi, ali sad ima samo bod više od Katalonaca i tri od Sevilje, mada ima i još jedan meč manje od konkurenata za najviši plasman, pa vrh tabele španskog prvenstva trenutno izgleda ovako:

Real 52 (meč manje), Barselona 51, Sevilja 49, Atletiko Madrid 45 bodova...

Valensiji svaka čast za hrabri pristup. Uostalom, na to smo od nje navikli kad igra sa boljima od sebe, pa je tako u prvih devet minuta susreta odloženog zbog decembarskih obaveza Reala na FIFA Svetskom prvenstvu dvaput matirala Kejlora Navasa i nagovestila iznenađenje. Najpre je na početku petog minuta Simone Zaza fantastičnim golom pogodio dalji ugao i tako posle prvenca protiv Atletik Bilbaa dao drugi gol u drugoj utakmici na kojoj je bio starter za Valensiju. Italijanski napadač reagovao je čisto fudbalski, a njegov saigrač Oreljana, koji je u zimskom prelaznom roku stigao iz Selte, smireno pet minuta kasnije, pokazavši koliko taj novi tandem u ofanzivi može da bude od koristi ekipi Salvadora Vora.

Ti golovi razgalili su publiku na ionako bučnoj Mestalji, ušla je voda u uši igračima Reala, sve do završnice prvog dela gostujući tim je izgledao pogubljeno na terenu, a onda je na centaršut Marsela s levog boka Kristijano Ronaldo tukao glavom i prepolovio zaostatak. Bio je to najbolji način da Portugalac sam sebi čestita 700. utakmicu u dresu Madriđana i da pokaže koliko su ove sezone opasni iz vazduha, jer su postigli 15. gol na taj način od početka sezone.

Početkom drugog poluvremena Real je još više protisnuo, „visio“ je gol u vazduhu, mučio je Benzema odbranu Valensije, uveo je Zidan Bejla, na kraju i Lukasa Pereza, ali nije vredelo. Slepi miševi su izdržali. Kao 2014. kad su zakočili ekipu Karla Ančelotija na putu ka tronu (2:2) ili prošle sezone kad su došli glave Rafaelu Benitezu, koji je posle identičnog remija na Mestalji smenjen.



Pirmera, 16. kolo, odložen meč

Valensija - Real Madrid 2:1 (2:1)

/Zaza 4, Oreljana 9 - Ronaldo 43/

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.