Vidić: Još se navikavam na italijanski fudbal

Izvor: RTS, 21.Sep.2014, 06:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vidić: Još se navikavam na italijanski fudbal

Fudbaler Intera Nemanja Vidić rekao je da mu je potrebno više vremena kako bi se privikao na italijanski fudbal, ali i suđenje.

Još se privikavam na suđenje i fudbal u Italiji, otkriva srpski štoper Nemanja Vidić.

Nekadašnji reprezentativac Srbije vraća se u tim za sutrašnji meč protiv Palerma posle suspenzije zbog crvenog kartona, pošto je na utakmici protiv Udinezea sudiji Domeniku Doveriju aplaudirao nakon što je skrivio penal.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Jako je bilo važno što smo pobedili prošlu utakmicu i nadam se da ćemo nastaviti sa trijumfima kako bismo dobili još više na samopouzdanju. Još uvek se adaptiram na ovdašnji fudbal i učim o Italiji. Kada to kažem mislim i na sudije, iako mislim da imaju težak posao. Igrači stalno traže faulove i penale, a toga nema toliko u Engleskoj", rekao je Vidić na konferenciji za medije.

On je istakao da je cilj "neroazura" ove sezone plasman među najbolje tri ekipe u Seriji A, kako bi izborili plasman u Ligu šampiona naredne godine.

"Najbitnije je da idemo od meča do meča, pa šta bude. Želeo bih da imamo dobru sezonu i da zauzmemo jedno od prva tri mesta. Imamo ambicije i da osvojimo Skudeto, ali videćemo kako će se odvijati situacija", naveo je Vidić.

Vidić je uporedio trenera Intera Valtera Macarija sa nekadašnjim menadžerom Mančester junajteda Aleksom Fergusonom.

"Obojica imaju sličan pristup igračima, pošto žele dobru atmosferu u ekipi. Imaju istu filozofiju fudbala i nikada im nije pojedinac iznad tima. Jedino je razlika u taktici, gde Macari forsira tim sa trojicom u poslednjoj liniji i još se privikavam na to. Očigledno je da to daje rezultate", zaključio je Vidić.

Vidić je letos došao iz Mančester junajteda u milanski tim kao slobodan igrač, a u karijeri je igrao još za Crvenu zvezdu i moskovski Spartak.

Za reprezentaciju Srbije odigrao je 56 utakmica i postigao dva gola.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.