Večiti zatvaraju sezonu derbijem u finalu Kupa

Izvor: B92, 27.Maj.2017, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Večiti" zatvaraju sezonu derbijem u finalu Kupa

Poslednju utakmicu fudbalske sezone u Srbiji zatvaraju "večiti" rivali u finalu Kupa.

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde u subotu od 18 časova odmeriće snage u finalu Kupa prvi put posle 16 godina.

Na stadionu u Humskoj Partizan će pokušati da ovu sezonu završi sa duplom krunom, dok će crveno-beli pokušati da osvojenim Kupom zaleče rane zbog izgubljenog prvenstva.

Zvezda je tokom gotovo cele sezone bila prva na tabeli, ali je poraz od Voždovca >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tri kola pre kraja Superlige na kraju koštao titule, koju je osvojio većiti rival Partizan.

"Večiti" odigrali su 35 utakmica u Kupu, a bolji učinak ima Crvena zvezda koja je 20 puta slavila, dok su crno-beli pobedili 11 puta.

Prvi put posle 16 godina Partizan i Crvena zvezda odigraće deseto finale, a crno-beli ukoliko pobede imaće priliku da se izjednače po broju titula u Kupu (5 pobeda Zvezde, četiri Partizana).

U poslednjem, devetom finalu Kupa, Partizan je 2001. godine na Marakani pobedio Zvezdu sa 1:0, a strelac jedinog gola bio je Saša Ilić.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.