Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Nov.2014, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Valk: Bojkot Mundijala u Rusiji je besmislica

Generalni sekretar Svetske fudbalske federacije (FIFA) Žerom Valk rekao je danas da bi bojkot Svetskog prvenstva 2018. godine u Rusiji bio "besmislica".

Neki evropski političari predložili su bojkot Mundijala zbog konflikta u istočnoj Ukrajini, za koji mnoge Zapadne zemlje optužuju Rusiju.

Valk je tokom posete Sočiju rekao da su priče o bojkotu pokušaj "provokacije" i izazivanja neslaganja, i da ne uvažavaju "realnost sadašnjeg sveta".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa <<
"Nadam se da svet i dalje razume i prepoznaje Svetsko prvenstvo kao sportski događaj, i da on nema veze sa politikom i nijedna grupa ne treba da ga koristi kao političko oruđe", rekao je Valk.

Funkcioner FIFA govorio je posle sastanka sa organizatorima Svetskog prvenstva i obilaska Sočija u pregledanju priprema za turnir.
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Valke: Bojkot Mundijala besmislica

Izvor: B92, 21.Nov.2014

Generalni sekretar Svetske fudbalske federacije (FIFA) Žerom Valke rekao je da bi bojkot Svetskog prvenstva 2018. godine u Rusiji bio "besmislica"...Neki evropski političari predložili su bojkot Mundijala zbog konflikta u istočnoj Ukrajini, za koji mnoge Zapadne zemlje optužuju Rusiju...Valk je...

Nastavak na B92...

Valk: "Bojkot Mundijala u Rusiji je besmislica"

Izvor: Sportske.net, 22.Nov.2014, 08:33

Hoće li doći do bojkota Svetskog prvenstva u Rusiji?

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.