Izvor: HotSport.rs, 12.Avg.2017, 00:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VREMEPLOV: Kako je čuveni ‘Lord’ postavio rekord Premijer lige koji će teško biti nadmašen (VIDEO)

Premijer liga počela je večeras utakmicom Arsenal-Lester, a upravo je fudbaler ekipe sa „Emirejtsa“ postigao jedan od najinteresantnijih golova u istoriji Premijer lige.

Nije toliko bio specifičan sam pogodak, koliko okolnosti koje su do njega dovele.
Niklas Bendtner, čuveni „Lord“, prve fudbalske korake napravio je u rodnoj Danskoj, odakle je stigao među juniore Arenala. Pozajmljivale su ga „tobdžije“, pa je, uprkos skromnom doprinosu, imao titulu >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << sa Juventusom i kup Nemačke sa Volfsburgom.
No, ono što ga izdvaja od većine fudbalera na svetu jeste rekord koji drži, a koji kaže da je postigao najbrži gol kao izmena.
Igrali su 22. decembra 2007. Arsenal i Totenhem, i 60.000 ljudi videlo je rovovsku borbu u derbiju severnog Londona.
Arsenal je vodio golom Adebajora, a na 1:1 poravnao je Berbatov.
Imao je Totenhem šansu da u 71. minutu povede, ali nisu iskoristili penal, što je Vengera nateralo da krene na sve ili ništa.
U 74. minutu na teren je poslao trećeg napadača po rejtingu, Niklasa Bendtnera, par trenutaka pre nego što je Sesk Fabregas izveo korner.
Lopta je letela ka srcu kaznenog prostora, gde se upravo Danac našao i udarcem glavom doneo svom timu tri boda.
Potom su na „scenu“ stupili statističari – Bendtner je gol postigao kao igrač koji je na terenu, u aktivnoj igri, proveo samo 1,8 sekundi!
Ovaj rekord do danas nije oboren, i potrebno je da se zaista mnogo toga „složi“ kako bi neko makar prišao blizu Bendtneru.
Pogledajte kako je to izgledalo:

(Youtube/Rithvik Punja)
The post VREMEPLOV: Kako je čuveni ‘Lord’ postavio rekord Premijer lige koji će teško biti nadmašen (VIDEO) appeared first on HotSport - Najnovije sportske vesti - Sve na jednom mestu.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na HotSport.rs...






Povezane vesti

Premijer ligo, nedostajala si!

Izvor: Mondo, 12.Avg.2017

Otvaranje nove sezone utakmica Arsenal - Lester donela je vatromet golova i dramatičnu završnicu, zbog čega nam je Premijer liga posebno nedostajala. Tobdžije su slavile rezultatom 4:3 iako je Lester do 82. minuta imao prednost 3:2.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.