VREMEPLOV: Gde je nestala ta magija? Dva evrogola Božinova koja su obeležila njegovu karijeru (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 28.Jun.2016, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VREMEPLOV: Gde je nestala ta magija? Dva evrogola Božinova koja su obeležila njegovu karijeru (VIDEO)

Nekada je Valeri Božinov važio za možda najtalentovanijeg napadača u Evropi, a mi se prisećamo njegovih ‘fudbalskih lepotica’ iz Juventusa i Mančester sitija koje su to i potvrdile.

Prva je nastala u vremenu kada je igrao definitivno najbolji fudbal u svom životu. Valeri Božinov je posle epizode u Lećeu, gde je bio glavni igrač tima, prešao u Juventus gde je zaigrao u društvu velikih zvezda.
Uz Alesandra Del Pjera, Pavela Nedveda, >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << Davida Trezegea, Maura Kamoranezija, Điđija Bufona i drugih, ušao je tada u srca svih ‘bjankonera’ jer je stao uz ‘Staru damu’ (na pozajmici iz Fiorentine) kada joj je bilo najteže i kada je bila izbačena u Seriju B. Baš u toj sezoni desio se ovaj gol, upravo protiv svog bivšeg kluba u kom je ostavio velikog traga.

Juventus je tog 25. novembra 2006. godine na svom ‘Dele Alpiju’ dočekao Leće u okviru 13. kola Serije B. Momenat iz naše današnje priče desio se prilikom jednog slobodnog udarca pri udaljenosti više od 25 metara od gola. Loptu je namestio niko drugi nego Valeri Božinov.
Kratak zalet, sevnula je ‘levica’ i lopta ide tamo gde je apsolutno niko ne bi uhvatio. Silovito, pod samu prečku.

(Izvor: youtube / Matteo1274)
Nije to bio njegov jedini gol na ovom meču koji je Juve dobio sa 4:1. Ta dva gola možda i bi, ali ovakvu proslavu navijači Lećea mu nisu oprostili.

(Izvor: youtube / TimYip)
Drugi evrogol u karijeri bugarski napadač je postigao manje od dve godine kasnije, 9. avgusta 2008. godine u dresu Mančester sitija, kada su ‘građani’ igrali prijateljski meč protiv Milana na ‘Etihadu’.
U 38. minutu pomenutog meča usledio je čist trenutak inspiracije ‘Božigola‘, kako su ga zvali. Lopta mu je pala pravo na levu nogu i volej koji je od prečke, gotovo u samim rašljama, završio u mreži.



U tim momentima opravdavao je ‘devetku’ na leđima u ekipi koja je bila osnova za kasnije stvaranje tima osvajača Premijer lige.

(Izvor: youtube / MCFCVideo)
The post VREMEPLOV: Gde je nestala ta magija? Dva evrogola Božinova koja su obeležila njegovu karijeru (VIDEO) appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na HotSport.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.