Izvor: Bor030.net, 16.Mar.2017, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VELIKA NADA AMERIČKOG FUDBALA: Boranin potpisao za “Patriote” iz Plzenja

Boranin Miodrag Kocić, koji je prošle sezone igrao američki fudbal za čak tri inostrane ekipe, provešće još jednu takmičarsku sezonu u inostranstvu, i to u dresu tima “Pilsen Patriots-a” iz češkog grada Plzenja.

Miodrag Kocić ima 25 godina i primarno igra na poziciji lajnbekera, ali je, poput mnogih sa ovih prostora, svoje kvalitete ispoljio i na pozicijama hvatača i kvoterbeka.

Protekle sezone, >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << nakon požarevačkog “Stallions-a”, svoju profesionalnu karijeru nastavio je u Poljskoj, u “Slupsk Griffons-ima”. Nakon toga,  izvesno vreme proveo je i u “Paredes Lamberjacks-ima”, u Portugalu, ali je, kako ističe, njegov put do profesionalizma ipak otpočeo u borskom klubu “Avala Golden Bears”.

Sa 9 godina iskustva u američkom fudbalu, Koce, kako ga prijatelji zovu, dobiće u svom novom timu i mesto pozicionog trenera, a prva provera u novom dresu očekuje ga već naredne nedelje u prijateljskom meču.

“U Poljskoj i Portugalu imao sam ulogu igrača i trenera ofanzivne i defanzivne linije, te se radujem novom izazovu u Češkoj. Prvo što kažem igračima na treningu je da mogu mnogo da nauče, kako oni od mene, tako i ja od njih. Fudbal treniraš i učiš kroz čitavu karijeru. Ako ja mogu dati 100% na treningu i utakmici, mogu i oni. Bitno je stvoriti jaku vezu i uzajamno poverenje u timu, jer ćemo biti jaki onoliko koliko smo složni”, istakao je Miodrag.

Nastavak na Bor030.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.