Umro je najveći, uvek ćemo te voleti

Izvor: B92, 24.Mar.2016, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Umro je najveći, uvek ćemo te voleti"

Fudbalski klubovi Ajaks i Barselona izjavili su saučešće povodom smrti nekadašnjeg igrača i trenera Johana Krojfa.

"Umro je najveći igrač Ajaksa svih vremena. Ovo je veliki gubitak i za klub i želimo njegovoj porodici mnogo snage", navodi se u saopštenju Ajaksa.

Krojf je umro u 69. godini od raka pluća.

"Uvek ćemo te voleti, Johane. Počivaj u miru", piše u poruci Barselone. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Krojf je najveći deo igračke karijere proveo u Ajaksu i Barseloni, a potom je i trenirao te klubove.

Tri puta je biran za najboljeg fudbalera sveta, a kao igrač je osvajao brojne trofeje. Sa Ajaksom je bio osam puta šampion Holandije, a tri puta zaredom je bio prvak Evrope. Sa Barselonom je osvojio titulu u španskoj Primeri.

Imao je uspeha i kao trener, posebno sa Barselonom, sa kojom je bio šampion Evrope 1992. godine, a osvojio je i četiri puta špansko prvenstvo.

Od njega se oprostio i Fudbalski savez Holandije (KNVB).

"Teško je naći reči da se opiše ovakav gubitak. Najveći holandski fudbaler svih vremena i jedan od najboljih ikada u svetu. Njegovoj porodici želimo puno snage u ovim teškim vremenima", ističe KNVB.

Krojf je za reprezentaciju Holandije odigrao 48 utakmica i sa njom je bio drugi na Evropskom prvenstvu 1974. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.