UDOVIČIĆ BRANI SRPSKI FUDBAL: Odluka UEFA kontradiktorna i nepravedna

Izvor: Kurir, 24.Okt.2014, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UDOVIČIĆ BRANI SRPSKI FUDBAL: Odluka UEFA kontradiktorna i nepravedna

BEOGRAD - Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izjavio je da je odluka Evropske fudbalske unije (UEFA) o prekinutoj utakmici između Srbije i Albanije najblaže rečeno kontradiktorna i najavio da će pružiti podršku FSS, ukoliko odluči da podnese žalbu.

Disciplinska komisija UEFA registrovala je prekinutu utakmicu u Beogradu između Srbije i Albanije službenim rezultatom 3:0 u korist Srbije, ali je istovremeno srpsku selekciju kaznila sa oduzimanjem tri boda >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope.

Takođe, Srbija će naredne dve utakmice kao domaćin u kvalifikacijama igrati bez prisustva publike, dok će FSS i FS Albanije platiti i novčanu kaznu od po 100.000 evra.

"Kaznu UEFA prema našem savezu najblaže rečeno vidim kao kontradiktornu i nepravednu, šta god da bude navedeno kao obrazloženje i razlog za donosenje iste. Nelogično je da se oduzmu tri boda, a da se istovremeno i pobedi jer se time anulira pobeda, a dalje postavlja pitanje šta je smisao službenog rezultata ako je ovo efekat istog. Ubeđen sam da će se FSS žaliti i za to ima moju punu podršku", naveo je Udovičić.

On je dodao da kao ministar sporta smatra da sport u svemu i uvek treba da ostane van bilo kojih vidova uticaja, pa i uticaja politike, jer bez toga sport gubi svoj osnovni smisao.

"Na ovoj utakmici svakako to nije bio slucaj, ne bih voleo da jedna tako značajna organizacija kao što je UEFA svojom odlukom zapravo učini suprotno i učini da se ovakvi vidovi jasnih političkih namera koji su realizovani na sportskom terenu na ovaj nacin ucine nekažnjenim, odnosno minimalno kaznjenim", poručuje Udovičić.

Prema njegovim rečima posebno je potrebno imati u vidu da su dimenzije i posledice koje su mogle da nastanu, a koje su na svu sreću blagovremeno sprecene intervencijom organa države Srbije i odgovornim, sportskim ponašanjem naših reprezentativaca i najvećeg dela navijača, kao epilog malo je reći neprimerenog i nesportskog akta albanske strane, mogle da budu znatno teže.

"Ako se takav čin ne sankcioniše i albanska strana za isti samo snosi novčanu sankciju onda je to otvaranje vrata za incidente najvećih razmera u oblasti sporta, a posebno na fudbalskim terenima koji okupljaju najveci broj ljudi", zaključuje Udovičić.
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Evropska Unija,   Utakmica Srbija Albanija

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Udovičić: Odluka UEFA kontradiktorna i nepravedna

Izvor: BKTV News, 24.Okt.2014

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izjavio je danas da je odluka Evropske fudbalske unije (UEFA) o prekinutoj utakmici između Srbije i Albanije najblaže rečeno kontradiktorna i najavio da će pružiti podršku FSS, ukoliko odluči da podnese žalbu.. . Disciplinska komisija UEFA registrovala...

Nastavak na BKTV News...

Srbija i Albanija pišu žalbe UEFA

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Okt.2014

BEOGRAD - Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) registrovala je danas prekinutu utakmicu između Srbije i Albanije službenim rezultatom 3:0 u korist Srbije, ali je istovremeno srpsku selekciju kaznila sa oduzimanjem tri boda u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope...Takođe, Srbija će...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.