U FIFA sede ozbiljni kriminalci: Uzimali mito poslednjih 25 godina, suma premašila sto miliona evra?!

Izvor: MozzartSport.com, 27.Maj.2015, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U FIFA sede ozbiljni kriminalci: Uzimali mito poslednjih 25 godina, suma premašila sto miliona evra?!

Došlo vreme da se udari na najveću fudbalsku mafiju

Zvaničnici Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) koji su jutros uhapšeni u Cirihu terete se za korupciju u periodu od ranih devedesetih do danas, saopštilo je Ministarstvo pravosuđa Švajcarske (FOJ).

Šestorica zvaničnika FIFA uhapšena su rano jutros u luksuznom hotelu u Cirihu, po zahtevu američkih vlasti za izručenje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<
"Američko tužilaštvo za istočni distrikt Njujorka vodi istragu protiv ovih osoba pod sumnjom da su primali mito u periodu od ranih devedesetih godina do danas", kaže se u saopštenju FOJ i dodaje da se radi o sumi od oko sto miliona evra.

Među uhapšenima su i potpredsednici FIFA Džefri Veb i Euhenio Figerado, preneo je Njujork tajms. Kako prenose svetske agencije, na listi optuženih je deset osoba, od kojih neki nisu bili u Cirihu. Na listi su još Džek Voriner, Hulio Roča, Kostas Takas, Rafael Eskivel, Hose Marija Marin i Nikolas Leos. FIFA se zasad nije oglasila povodom hapšenja, ali je najavila konferenciju za novinare s početkom u 11 sati.

Švajcarsko federalno tužilaštvo otvorilo je istragu povodom dodele organizacije dva fudbalska šampionata - 2018. i 2022. godine. Kancelarija švajcarskog javnog tužilaštva saopštila je da je pokrenuta istraga protiv "nepoznatih lica osumnjičenih za proneveru i pranje novca" u vezi sa dodelom organizacije Mundijala. Kako je navedeno "tužilaštvo je došlo u posed elektronskih podataka i dokumenata u sedištu FIFA, kao deo istražnog procesa".

(foto: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministarstvo: Osumnjičeni za korupciju od 1990. do danas

Izvor: Blic, 27.Maj.2015

Zvaničnici Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) koji su uhapšeni u Cirihu terete se za korupciju u periodu od ranih devedesetih do danas, saopštilo je Ministarstvo pravosuđa Švajcarske (FOJ)...Šestorica zvaničnika FIFA uhapšeno je u luksuznom hotelu u Cirihu, po zahtevu američkih vlasti...

Nastavak na Blic...

Švajcarska policija uhapsila šestoricu zvaničnika FIFA

Izvor: Prva.rs, 27.Maj.2015

Zvaničnici FIFA terete se za korupciju u periodu od ranih devedesetih do danas, saopštilo je Ministarstvo pravosuđa Švajcarske (FOJ).. "Američko tužilaštvo za istočni distrikt Njujorka vodi istragu protiv ovih osoba pod sumnjom da su primali mito u periodu od ranih devedesetih godina do danas",...

Nastavak na Prva.rs...

Zvaničnici FIFA-e uhapšeni zbog korupcije

Izvor: VOA, 27.Maj.2015

Američke federalne vlasti podigle su optužnicu, koja sadrži 47 tačaka, protiv 14 osoba iz Medjunarodne fudbalske federacije i to za niz krivičnih djela, od reketiranja i pronevjere do pranja novca...Međunarodnu fudbalsku federaciju FIFA-u potresao je ogroman skandal nakon što su američke vlasti...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.