Sponzori FIFA traže nadzor reformi

Izvor: B92, 01.Dec.2015, 20:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sponzori FIFA traže nadzor reformi

Vodeći sponzori Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) zatražili su od čelnika te organizacije "nezavisan nadzor" reformi.

Sponzorima je prvobitno obećano mesto u Odboru za reforme Fife, ali umesto da budu pozvani na sastanke na kojima se razmatra modernizacija Fife, njima su ponuđena mesta u savetodavnom odboru koji tek treba da bude formiran.

Vodeći sponzori Adidas, Mekdonalds, Koka-Kola, Viza i Badvajzer poslali su pismo u Fifu, uoči sastanaka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje će ove nedelje obaviti Izvršni odbor svetske kuće fudbala.

"Znamo da ćete uskoro razmatrati spisak reformi usmerenih na jačanje upravljanja Fifom. Apelujemo na vas da prihvatite pozitivne promene i da prepoznate da je to samo jedan korak ka stvaranju kredibilne budućnosti Fife. Svesni smo pozitivnog rada Odbora za reforme, ali verujemo da je potreban dugoročan nezavisan nadzor koji bi trebalo da prati uvođenje i razvoj procesa reformi u Fifi", navodi se u pismu.

Odbor za reforme Fife osnovan je posle hapšenja u maju i optužnica protiv bivših čelnika svetske kuće fudbala, u sklopu istrage američkih i švajcarskih vlasti o korupciji.

"Transparentnost, odgovornost, poštovanje ljudskih prava, integritet i rodna ravnopravnost su od ključnog značaja za budućnost Fife", piše u pismu.
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Vize

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sponzori Fife traže nezavisan nadzor reformi

Izvor: Beta, 01.Dec.2015

Vodeći sponzori Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) zatražili su od čelnika te organizacije "nezavisan nadzor" reformi.Sponzorima je prvobitno obećano mesto u Odboru za reforme Fife, ali umesto da budu pozvani na sastanke na kojima se razmatra modernizacija Fife, njima su ponuđena mesta u savetodavnom...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.