Šo morao da napusti Saton zbog jedenja pite

Izvor: RTS, 21.Feb.2017, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šo morao da napusti Saton zbog jedenja pite

Rezervni golman Satona Vejn Šo će napustiti taj klub, pošto je Fudbalski savez Engleske pokrenuo istragu o takozvanoj "aferi jedenja pite" (piegate), rekao je trener engleskog petoligaša Pol Dosvel.
Saton je u ponedeljak na svom terenu izgubio od Arsenala sa 0:2, a 46-godišnji Šo snimljen je kako za vreme drugog poluvremena jede pitu od, ispostavilo se kasnije, mesa. Pre utakmice jedna kladionica >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ponudila je kvotu 8-1 da će Šo pojesti pitu uživo u programu.

Šo je to učinio u 83. minutu utakmice, dok je stajao pored klupe za rezervne igrače. On je priznao da je pre utakmice saznao da postoji takva ponuda u kladionici, ali je rekao da je pitu pojeo iz šale.
Dosvel je za Skaj njuz potvrdio da je klub tražio ostavku Šoa, pošto je FA pokrenuo disciplinski postupak.
Britanska državna komisija za klađenje takođe je pokrenula istragu povodom tog slučaja.
Britanski mediji su naveli da nema indicija da je Šo time zaradio novac, ali da je moguće da je kladionica isplatila petocifreni iznos na opkladu.
Geri Lineker, legendarni engleski napadač i jedan od glasovitijih sportista na Tviteru, stao je u odbranu Šoa, istakavši svoje razočaranje činjenicom da je on, koji je spavao na sofi tri puta sedmično u Satonu kako bi održavao objekat, morao da napusti klub zbog jedne banalnosti.
"Svakim danom fudbal gubi svoje srce i smisao za humor", napisao je nekadašnji napadač Lestera, Totenhema i Barselone.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.